Calendar ortodox 23 noiembrie. Cruce albastră în calendar: ce reprezintă și cine-i cinstit în această zi

Calendar ortodox 23 noiembrie. La această dată sărbătorim un sfânt important, notat cu cruce albastră în calendar. Ce reprezintă și cine-i pomenit la data de 23 noiembrie.

Distribuie pe:

 

Calendar ortodox 23 noiembrie. Biserica Ortodoxă Română îl pomenește la data de 23 noiembrie pe Sfântul Antonie din ţinuturile Vâlcii.

Pentru că acesta este un sfânt român, Biserica îl consemnează cu cruce albastră în calendar. Sfântul Antonie este o sărbătoare importantă deoarece pică în postul Crăciunului. În ziua de 23 noiembrie, de Sfântul Antonie, nu fac nunți, dar este dezlegare la ulei și la pește.

Calendar ortodox 23 noiembrie. Cine este Sfântul Antonie

Părintele Antonie a trăit pe vremea voievodului Matei Basarab şi a voievodului martir Constantin Brâncoveanu. Acesta a ajuns preot, iar mai târziu a îmbrăţişat viaţa monahicească în pustia de la Schitul Iezeru, în ţinutul Vâlcii. Sfântul Antonie a găsit o peşteră mică într-o stâncă și singur a săpat o bisericuţă în care s-a rugat neîncetat ziua şi noaptea. Acesta a fost îngropat, după voia lui, în groapa pe care singur și-a săpat-o în piatră.

Citeste si: Intrarea Maicii Domnului în Biserică: Rugăciune puternică către Maica Domnului

Citeste si: Rugăciune pentru examene! Ce să rostești pentru a avea mintea limpede

Citeste si: Numerologie 2020. Previziuni în funcție de numărul personal

Calendar ortodox 23 noiembrie. Ce înseamnă crucea albastră și ce trebuie să faci

În calendarul ortodox, sărbătorile sunt notate cu cruce neagră, cruce roșie, cruce neagră cu o paranteză în partea dreaptă și cruce albastră. Dacă celelalte sunt mai des întâlnite și toată lumea le cunoaște semnificația, crucea albastră este ceva mai rar.

Crucea albastră în calendar reprezintă sărbătorile sfinților români sau a celor care au moaștele în România.

Rugăciunea de sâmbătă a lui Arsenie Boca! Îți aduce bani și protecție divină

Rugăciunea de sâmbătă a lui Arsenie Boca, despre care spune că face adevărate minuni. Arsenie Boca avea obiceiul să rostească această rugăciune puternică în fiecare sâmbătă.

Efectele rugăciunii de sâmbătă se văd imediat după ce o rostești. Această rugăciunea de scapă de vrăji și blesteme și aduce înapoi norocul în viața ta, ca tu să ai parte de sănătate, bani și fericire.  Părintele Arsenie Boca a lăsat creștinilor numeroase învățături, dar și rugăciuni puternice menite să ajute în momentele grele. Rugăciunea de sâmbătă a lui Arsenie Boca te apără de vrăji, blesteme și farmece, aduce norocul și fericire în viața ta.

Citeste si: Rugăciune Sfânta Parascheva. Aduce liniște și pace sufletească

Citeste si: Pelerinajul la Sfânta Parascheva s-a lăsat cu scandal. Jandarmeria a intervenit! VIDEO

Citeste si: Rugăciunea de seară. Nu este bine să te culci fără să o rostești

Rugăciunea de sâmbătă a lui Arsenie Boca

"Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi, în toată ziua, să am grijă să mă lepăd de mine însumi, ca nu cumva, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată, păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minţii noastre.

Rugăciunea de sâmbătă a lui Arsenie Boca. Uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţă în care Te ţinem fără cercetare, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriţi şi desădiţi până la pământ.

Doamne, Cela ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei ce Te ține, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumină sufletelor noastre.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă şi vino de Te sălăşluieşte întru noi, dimpreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi minte noastră rămân neputincioase.

Rugăciunea de sâmbătă a lui Arsenie Boca. Doamne, Cela ce vii în taină, ai milă de noi, că nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvîrşiţi şi cât eşti Tu de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi de Tine prin păcatele noastre. Ci luminează, Doamne, lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi şi să trăim în veci prin viaţa Ta. Lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie!", este Rugăciunea de sâmbătă a lui Arsenie Boca.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate