Rugăciunea lui Sfântul Ioan Gură de Aur. E bine să o spui zilnic

Rugăciunea către Sfântul Ioan Gură de Aur pe care trebuie să o spui în fiecare zi.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu

Rugăciunea către Sfântul Ioan Gură de Aur pe care trebuie să o spui în fiecare zi.


In articol:

Ioan Gură de Aur a fost arhiepiscop de Constantinopol și mai este considerat sfânt deopotrivă în Biserica Răsăriteană și în Biserica Apuseană. Sf. Ioan Gură de Aur s-a născut la Antiohia, în jurul anului 354, rămânând fără tată la scurt timp după nașterea lui. 

Rugăciunea către Sfântul Ioan Gură de Aur

Sfântul Ioan Gură de aur s-a călugărit în anul 368 și a trăit într-o peșteră de pe lângă Antiohia. Ulterior, a fost botezat în jurul anului 372, de episcopul Meletie al Antiohiei. În scurtă vreme a fost făcut citeț. Sf. Ioan Gură de Aur a început să practice ascetismul acasă. Rugăciunea sfântului pe care trebuie să o spui în fiecare zi. 

Citeste si: Totul s-a terminat pentru Alex Bodi. Lovitura năprasnică primită în arest - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Citeste si: Creștinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Nectarie din Eghina, vindecătorul de cancer! Rugăciunea pe care trebuie să o spui

Citeste si: Moment istoric! Papa Francisc susține căsătoria dintre două persoane de același gen: "Copii ai lui Dumnezeu..."

Rugăciunea către Sfântul Ioan Gură de Aur

O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbă­vește turma lui Hristos de lupii ce o ră­pesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nea­muri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică. Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dă­ruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos. Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înăl­țimea gândului smerit, spre slava lui Dum­nezeu și a noastră mântuire. Amin.

sursă doxologia.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Anca Serea așteaptă al șaptelea copil?

Carmen Iohannis a ascuns totul! Ce i-a spus mama sa lui Klaus Iohannis

Nu lua asta în glumă! Ai acest simptom după ce faci sport? Mare atenție. Ce înseamnă, de fapt

Pe ce dată pică lăsatul secului în calendarul ortodox

Cine a fost Sfântul Mina? Toţi credincioşii care au trecut prin pagubă se roagă la el

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies