Salariul minim s-ar putea majora din 2022. Sindicaliștii au propus ca mărirea să se facă de la 1 ianuarie

Salariul minim s-ar putea majora din 2022. Blocul Național Sindical propune ca salariul minim să se mărească de la data de 1 ianuarie.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Salariul minim s-ar putea majora din 2022. Sindicaliștii au propus ca mărirea să se facă de la 1 ianuarie. Vezi ce a declarat liderul Blocului Național Sindical.

Salariul minim s-ar putea majora din 2022

Salariul minim ar putea să se mărească de la 1 ianuarie 2022, dacă se va da curs propunerii venite din partea Blocului Național Sindical.

Citeste si: Promisiunea ministrului Educației: Elevii primesc 30 de milioane de măști gratuite în anul școlar 2021-2022

Sindicaliștii propun ca salariul minim net să ajungă la 1530 de lei. Discuția dintre reprezentanții Blocului Național Sindical și guvernanți a avut loc marți, iar în urma întâlnirii s-au analizat variantele propuse. Urmează ca discuțiile să se reia săptămâna viitoare cu participarea patronatelor, potrivit europafm.ro.

Blocul Naţional Sindical propune ca salariul minim pe economie să crească în 2022 până la 1.530 de lei net. Sindicaliștii susțin că această majorare poate fi posibilă dacă deducerea personală de bază se dubleze – de la 350 la 700 lei, pentru salariile aflate sub şi la nivelul salariului minim.

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

“Ar duce la un slariu minim net de circa 1550 de lei. Am luat în evaluarea noastră în calcul și impactul pe care l-ar putea avea asupra mediului economic, pentru că există și riscul ca o creștere brutală a salariului minim să ducă la pierderea foarte multor locuri de muncă“, a explicat liderul Blocului Național Sindical, Dumitru Costin.

Salariul minim ar putea crește din 2022. Sindicaliștii au propus ca mărirea să se facă de la 1 ianuarie
Salariul minim ar putea crește din 2022. Sindicaliștii au propus ca mărirea să se facă de la 1 ianuarie[Sursa foto: MediaFax Foto]

Reacția ministrului Muncii, după propunerea sindicaliștilor

După discuțiile purtate de sindicaliști și guvernanți, ministrul Muncii, Raluca Turcan a publicat un mesaj pe rețelele de socializare, în care a subliniat că „orice majorare” trebuie „să fie susţinută de economie pentru a evita blocajele ulterioare”.

Citeste si: Pensiile ar putea crește în perioada următoare pentru unii vârstnici! Tot ce trebuie să știi

”Salariul minim trebuie să crească, iar astăzi am avut o primă discuție cu sindicatele și cu patronatele, pentru a asculta punctele lor de vedere.

Majorarea salariului minim trebuie făcută în mod predictibil, bazată pe date economice, pentru a putea fi susținută de economie.
Preocuparea mea este ca în România nivelul de salarizare să fie decent, costul forței de muncă să înceapă să se apropie de media Uniunii Europene, dar în același timp trebuie să fim atenți ca orice majorare pe care o facem să fie susținută de economie pentru a evita blocajele ulterioare.

Am agreat cu partenerii sociali ca săptămâna viitoare să ne întâlnim în Consiliul Național Tripartit, astfel încât confederațiile sindicale și cele patronale să își prezinte și față în față propunerile pe care le au cu privire la majorarea salariului minim.
După ce vom avea aceste discuții, vom analiza toate variantele propuse, iar Guvernul va contura o soluție pe care o vom supune dezbaterii publice”,  a scris Raluca Turcan.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Două localități din Arad intră în scenariul roșu. Ce restricții vor fi aplicate în perioada următoare

Ministrul care nu a știut cât e salariul minim locuiește într-un conac boieresc din Gorj! Cum arată vila lui Dan Vâlceanu, fost Ocol Silvic?

Ce se întâmplă cu purtarea măștilor! Raed Arafat face precizări: „Asta nu pot să o exclud”

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Apocalipsa nucleară e aici! Războiul Global care va distruge totul: Nu va cruța nimic

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce știam

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies