Sărbătoare 7 ianuarie. Rugăciune puternică la Sfântul Ioan Botezătorul

Sărbătoare 7 ianuarie. Marți, pe data de 7 ianuarie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Soborul Sfântului Ioan Botezătorul sau Sfântul Ion.

Distribuie pe:

Sărbătoare 7 ianuarie. Rugăciune puternică la Sfântul Ioan Botezătorul


In articol:

Sărbătoare 7 ianuarie. În această zi îl cinstim pe cel care l-a botezat pe Hristos în râul Iordan.

Sărbătoare 7 ianuarie. Rugăciune puternică la Sfântul Ioan Botezătorul

"Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu. Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!”

Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei. Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!”

Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său. Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin", este rugăciune puternică la Sfântul Ioan Botezătorul, cinstit în zi de Sărbătoare 7 ianuarie.

Citeste si: Sfântul Ion. Ce tradiții și obiceiuri se respectă pe 7 ianuarie

Citeste si: Superstiții de Bobotează. Ce obiceiuri respectă românii de Bobotează

Citeste si: Rugăciune de Bobotează. Ce să rostești pe data de 6 ianuarie

Sărbătoare 7 ianuarie. Rugăciune puternică la Sfântul Ioan Botezătorul

Sărbătoare 7 ianuarie. Aproximativ două milioane de români se serbează de Sfânul Ion

Peste 300.000 de românce poartă numele Ioana şi 140.000 pe cel de Ionela.

Aproximativ 11.000 de femei din țara noastră se numesc Nela şi peste 6.000 poartă numele Ionelia.

Sărbătoare 7 ianuarie. Pe de altă parte, peste 400.000 de români poartă numele Ion, peste 500.000 pe cel de Ioan, iar peste 320.000 se numesc Ionuţ. Sunt aproximativ 145.000 de români care se numesc Ionel, în timp ce 26.000 ce se numesc Nelu sau Ionică.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate