Schimbări majore pentru elevi! Nu vor mai susține aceste examene. Anunțul tocmai a fost făcut

Guvernul a decis, joi, că probele orale ale examenului de Bacalaureat nu se vor susţine în acest an, ci ele se vor echivala sau se vor recunoaşte, conform unei metodologii elaborate de Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Schimbări majore pentru elevi! Nu vor mai susține aceste examene. Anunțul tocmai a fost făcut
elevi


In articol:

Examenele de competențe nu se vor susține, ci se vor echivala cu mediile din liceu sau se vor recunoaște certificate specifice, conform ultimelor decizii ale Guvernului. Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se echivalează conform metodologiei elaborate de Ministerul Educației. 

Probele orale la Bacalaureat au fost anulate

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, joi seară, după şedinţa de Guvern, că s-au adoptat unele prevederi referitoare la faptul că la examenul de Bacalauret, examenele de competenţe nu se vor susţine, ci se vor echivala sau se vor recunoaşte.

Citeste si: Familie din Dâmbovița, terorizată de propriul fiu: „Vai de viața noastră”

Citeste si: Demisie-şoc în televiziune! „Mulţumesc echipei.” Alertă în media din România - evz.ro

Citeste si: Listă simptome covid 2020 – 13 semne care arată că ești infectat - bzi.ro

Citeste si: Dorian Popa, în pragul disperării! Artistul a fost jefuit! Incredibil ce i-au furat hoții și unde au fost găsite obiectele

Citeste si: I-au găsit trupul pe plajă, aproape de mare, după ce familia o dăduse dispărută! Cine era tânăra

"Pentru anul şcolar 2019-2020, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă", a transmis şi Ministerul Educaţiei.

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, susținea faptul că ia în calcul ca probele de competenţe de la Bacalaureat să fie susținute online.

Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie, însă doar pentru două săptămâni de pregătire. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține. Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise.

Urmatorul articol
Citește și:

Prezentatoare TV, mărturisiri incendiare din carantină: "Am avut experiențe și bărbați, dar și cu femei"

Cum calculezi CIFRA DESTINULUI și ce semnificații are această cifră?

Fructul adorat de copii care te scapă de kilogramele în plus și îți crește imunitatea: Iată cum trebuie consumat pentru rezultate maxime

Sfântul Maslu, cea de-a șaptea Sfântă Taină este speranța celor bolnavi

Klaus Iohannis, avertisment pentru români: „Nu voi ezita să declar din nou stare de urgență”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies