Școala nu va mai arăta la fel din toamnă. Ce măsuri radicale se vor implementa

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Alexandru Rafila, a explicat la Digi24 cum ar trebui organizată activitatea școlară din punct de vedere medical. Profesorul Rafila spune că măsurile care se vor lua în toamnă trebuie să fie flexibile și adaptate la fiecare unitate de învățământ în parte.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Școala nu va mai arăta la fel din toamnă. Ce măsuri radicale se vor implementa
Școala nu va mai arăta la fel din toamnă. Ce măsuri radicale se vor implementa

Alexandru Rafila a vorbit despre măsurile care trebuie luate pentru ca elevii să fie în siguranță când vor începe școala. Astfel că, triajul epidemiologic, câte 15 elevi într-o clasă, băncile sau mesele la care vor fi aşezaţi aceştia vor fi la 1,5 metri una de cealaltă sunt doar câteva dintre ele. De asemenea, atât elevii cât și profesorii trebuie să poarte mască.

Totuși, Alexandru Rafila precizează că este necesar ca măsurile să fie flexibile și impuse în funcție de fiecare școală în parte.

„Trebuie măsuri flexibile, nu există două şcoli la fel. Riscul epidemiologic nu e similar. Am şcoli unde am 15 elevi într-o clasă, am şcoli unde am 40 de elevi într-o clasă. Deci fiecare şcoală ar trebui să poată să îşi organizeze un program de învăţământ care să fie corelat cu posibilităţile şi cu evaluarea de riscuri din şcoala respectivă. Ar trebui să le dăm două-trei-patru variante, iar una dintre ele să fie adoptată de o anumită şcoală”, a explicat, vineri seară, la Digi24, Alexandru.

Citeste si: Ligi, despre coșmarul din casa Puterea Dragostei! ”M-au făcut monstru, râdeau de mine. Ella m-a dezamăgit” EXCLUSIV

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Numărul cazurilor noi de Covid-19 scapă de sub control. România atinge sâmbătă un vârf negru al îmbolnăvirilor cu coronavirus

Citeste si: Crimă șocantă în fotbalul românesc. O legendă, după gratii! I-a băgat coada de matură pe gât!

„Şcolile care au un număr mic de elevi şi pot să respecte aceste condiţii, pot să îşi desfăşoare programul normal fără niciun alt fel de probleme, în afară de igienă, distanţă, mască”, a arătat profesorul Rafila, a completat acesta.

Alexandru Rafila susține că activitatea școlară ar trebui să se desfășoare alternativ cu prezența fizică la școală, la interval de o săptămână sau pentru 2-3 zile. „În orice caz, aceste clase mari cu 30-35-40 de elevi, cu siguranţă nu vor putea funcţiona în această structură”, spune el.

El precizează că e important ca elevii să fie cât mai aproape de viața reală și spune că trebuie să interacționeze cu ceilalți copii, chiar dacă controlat.

Adică să nu încercăm să îi transformăm în nişte cititori de tablete (…). Ei trebuie să interacţioneze unul cu celălalt. O să mai limităm, nu o să interacţioneze cu colegii din alt an, de exemplu, dar copiii din aceeaşi clasă trebuie să fie colegi, trebuie să discute unul cu celălalt, trebuie să se stimuleze, să reușească să realizeze activitățile didactice și prin prezența profesorului sau învățătorului”, spune el.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Leo de la Strehaia, dezvăluiri teribile! ”Vândut” de părinți și obligat să întrețină relații sexuale la 11 ani! Povestea neromanțată a ”prințului țiganilor”

Minodora a slăbit enorm: ”O să vă spun povestea pe scurt” FOTO

Cum se îmbăta Ion Iliescu în tinerețe, la Moscova: ”Vodca și lichiorul de trandafiri m-au făcut praf!”

Ligi, despre coșmarul din casa Puterea Dragostei! ”M-au făcut monstru, râdeau de mine. Ella m-a dezamăgit” EXCLUSIV

A murit judecătoarea Curţii Supreme a SUA. Ruth Bader Ginsburg a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 87 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies