Școala online în vremea pandemiei. Aproape un milion de copii din România nu au acces la educatie. Duminică, la ”Asta-i România”, de la 14:30, la Kanal D

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” ne oferă un material impresionant, despre copiii săraci ai României care, deși își doresc nespus să învețe carte, nu au acces la educație.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere

În România sunt aproape un milion de copii care n-au acces la școala online, sărăcia și traiul dificil pe care le resimt zi de zi împiedicându-i să învețe.

Au trecut două luni de când pandemia a închis școlile, iar Ministerul Educației încă îi mai numără pe elevii care n-au acces la un calculator sau la internet. Sunt două luni de când copiii săraci ai României nu mai au parte de carte.

Echipa “Asta-i România!”ajunge, duminica aceasta, în câteva sate sărace ale țării, acolo unde sărmanii își duc viața de azi pe mâine. Într-o căsuță de chirpici, în care căruța și calul sunt singura avere, o femeie cu 5 copii are o singură grijă: să aibă ce le pune pe masă copiilor ei.

fara descriere

Când nu muncesc prin gospodărie, micuții încearcă să învețe de pe cărțile pe care le au de la școală. Ei știu că singura lor șansă de a-și construi un viitor e școala, dar acum nu depinde numai de ei.

“Mie mi-e greu să fac temele, fără calculator”, spune rușinat copilul cel mare.

Citeste si: Noi probleme pentru Oana Roman: "A ramas mama fara pensie"

Citeste si: Ludovic Orban, anunț despre examenele naționale. Ce măsuri s-au luat

Citeste si: Teste pentru coronavirus defecte? "Asta inseamna ca oamenii testati pozitiv cu aceste kit-uri nu sunt neaparat infectati"

O altă familie săracă, cu patru copii încearcă, din răsputeri, să “țină pasul” cu școala online. Micuții așteaptă cu nerăbdare să învețe. Își împart singurul telefon, de dimineața până seara.

fara descriere

Practic, fiecare dintre ei are cel puțin șase materii la care ar trebui, în mod normal, să participe prin aplicații online și să-și ia notițe. Însă, pentru că telefonul este vechi, copiii așteapta ore în șir să le vină rândul. Din păcate, acestea nu sunt cazuri singulare, iar pentru aceste familii cu greu se întrevede o rezolvare.

fara descriere

Nu ratați o ediție impresionantă “Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, duminică, de la ora 14:30, la Kanal D. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate