Se schimbă legea pensiilor! Dan Barna, despre modificarea vârstei de pensionare: "Sistemul nu poate să rămână sustenabil". Ce se întâmplă cu generațiile de "decreței"

Se lucrează la noua lege a pensiilor, pentru că noul sistem nu mai poate funcționa, spune vicepremierul Dan Barna.

Se schimbă legea pensiilor!
Dan Barna, despre modificarea vârstei de pensionare[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Ioana Stan

In articol:

Vicepremierul Dan Barna a anunțat că legea pensiilor trebuie schimbată, pentru că speranța de viață a crescut și actualul sistem nu poate să rămână durabil fără unele schimbări.

Se schimbă legea pensiilor. Anunț pentru toți românii

Dan Barna, despre modificarea vârstei de pensionare
Se lucrează la noua lege a pensiilor[Sursa foto: MediaFax Foto]

Copreședintele USR PLUS a explicat de ce e nevoie ca legea pensiilor să fie schimbată. În prezent, spune vicepremierul, noua structură este în lucru.

“De fapt, este o politică la nivel european, cel puţin se regăseşte în toate statele, dar nu este un angajament pe această componentă în momentul de faţă, angajamentul ţine doar de o nouă lege a pensiilor.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

În România, este nevoie de o nouă lege a pensiilor tocmai pentru că şi aici s-au schimbat elementele demografice care erau valabile acum 10 sau 15 ani. Nici eu nu am spus aşa ceva.

Am spus că, în momentul de faţă, vorbim de o nouă lege a pensiilor şi că acest element, care trebuie cumva calibrat cu speranţa de viaţă, este o realitate la care ne uităm. Este o temă importantă. Sunt convins că fiecare român înţelege.

Din moment ce astăzi, suntem în situaţia să tot reglăm pensiile din urmă, să recalculăm punctul de pensie şi avem acest mecanism care creează dezechilibre, este nevoie de o nouă abordare a întregului sistem.

Uitându-ne şi pe ceea ce se întâmplă cu acele generaţii numite "decreţei", care se îndreaptă spre vârsta de pensionare, sistemul nu poate să rămână sustenabil dacă nu facem aceste modificări”, a declarat vicepremierul.

Citeste si: Este vestea momentului pentru români. Raluca Turcan, declarații despre vârsta de pensionare: "Nu s-a discutat creșterea vârstei..."

Ce înseamnă generația de "decreței"

Se lucrează la noua lege a pensiilor
Ce înseamnă generația de "decreței"[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Vești proaste pentru pensionari! Fostul ministru al Muncii a făcut anunțul: ”Ne vor bunicii și părinții săraci”

Generația de decreței este generația copiilor născuți de frica morții în timpul regimului Ceaușescu. Decretul dat în octombrie 1966 interzicea avortul și viza creșterea accelerată a populației. Prin acest decret, Nicolae Ceaușescu a pus bazele unuia dintre cele mai dure acte normative prin care statul leza libertatea persoanei. Cel mai negativ efect pe care l-a avut acest act normatic a fost apariția a numeroase centre de instituționalizare pentru copiii cu probleme, care s-au dovedit a fi lagăre de exterminare și pe care regimul Ceaușescu încerca să le țină ascunse. În vremea respectivă erau difuzate filme și promovate piese de teatru care transmiteau o educație cetățenilor în spiritul familiilor cu mulți copii. De asemenea, Nicolae Ceaușescu provenea dintr-o familie cu 10 copii și amintea acest lucru ori de câte ori avea ocazia.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un bătrân a crezut într-o idilă și a rămas fără bani și bijuterii! Femeia l-a jefuit într-un mod incredibil

Cresc veniturile în România! Statul îți mai dă bani pe lângă salariu, fără să muncești în plus! Ce trebuie să știi

Marcel Ciolacu avertizează că deciziile luate de Guvernul Cîțu pot duce la înghețarea salariilor și pensiilor: „Trebuie să prezinte situația românilor”

De maine vin bani multi pentru 6 zodii

Veste pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Anunțul venit chiar acum de la compania..

BOALA secretă pe care o avea Christian Eriksen. Cum a ajuns fotbalistul danez să se prăbușească inert pe teren

Tragedia lui Christian Eriksen poate duce la o schimbare crucială a regulilor UEFA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies