Semnificația uluitoare pe care o are prenumele "Benone". Povestea din spatele numelui de botez al unuia dintre cei mai iubiți interpreți ai României

Regretatul artist a povestit acum ceva timp cine i-a ales prenumele, la naștere.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din România. Artistul s-a stins din viață la 84 de ani, din cauza problemelor de sănătate, însă numele lui va rămâne în sufletele celor care l-au apreciat pentru totdeauna, mai ales pentru semnificația aparte pe care o are.

Citeste si: Benone Sinulescu a murit cu un regret imens. Artistul nu putea trece peste faptul că Ștefan Hrușcă nu i-a mulțumit niciodată pentru ajutorul pe care i l-a acordat: "Nu e vorba despre invidie"

Cum a ajuns artistul să se numească "Benone"?

Benone Sinulescu a povestit în urmă cu mai mulți ani că cea care l-a botezat a fost cumnata bunicului său. Pe vremea când era însărcinată, mama lui a citit o carte, iar povestea i-a plăcut atât de mult, încât a decis ca artistul să poarte prenumele unuia dintre personajele operei respective: "M-a botezat soția fratelui bunicului meu, Cornelia Damian. Cum am devenit Benone? Asta e bine de povestit: mama mea fiind țărancă, în timp ce era gravidă, avea o surată. Ce înseamnă surată? Se lega o frăție între femei.

Și surata mamei era gravidă, și mama. Și ele acolo citeau o carte, Genoveva de Brabant. Era o povestioară, am citit-o și eu când eram mic, de curiozitate, să știu de unde mi se trage numele.

Prenumele lui Benone Sinulescu a fost ales de mama acestuia

Benone Sinulescu

[Sursa foto: Captură tv]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Această Genoveva născuse și ea un copil, un băiat pe care îl chema Benoni, în limba italiană ar însemna "Fiul durerii".

A trăit în pădure, printre ­ani­male, printre căprioare și, citind mama această carte, așa mult i-a plăcut încât a zis că, dacă naște băiat, o să-i pună numele Benoni, și dacă naște fată o să-i pună numele Genoveva. Și mama a născut băiat. Deci Benoni. Între timp s-a transformat numele, a devenit Benone.", a povestit interpretul de muzică populară acum ceva timp, potrivit Cancan.ro.

Benone Sinulescu a murit la 84 de ani

Benone Sinulescu

[Sursa foto: Facebook]

Benone Sinulescu, amintiri prețioase din copilărie

Benone Sinulescu a recunoscut întotdeauna că perioada copilăriei și-a pus amprenta asupra lui și că nu va uita niciodată momentele frumoase, din sânul familiei. Totuși, solistul a povestit, la un moment dat, că a avut parte și de câteva peripeții specifice vârstei, de care își amintea de fiecare dată cu drag: "Am avut peripeții de-a lungul vieții. Am luat bătaie de la tata prima și singura dată. Bunicul avea o moară și un iaz. Eu m-am suit într-un vișin, care avea crengile peste apa aia.

Citeste si: Soția lui Benone Sinulescu, scandal cu fostul impresar al artistului! S-a aflat abia acum: „Nu voiam să o spun niciodată...”

Am căzut pur și simplu în apă și dacă nu era mama acolo, să mă prindă de cămașă și să mă tragă înapoi, mă lua roată aia de la moară și probabil nu mai prindeam ziua de azi. Și când m-a prins tata, m-a bătut de mi-a făcut fundul zebră. Țin minte asta cât oi trăi.", a mărturisit Benone Sinulescu cu mai mulți ani în urmă, potrivit sursei citate.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Declarația cutremurătoare a lui Benone Sinulescu, în urmă cu un de zile: „Dacă aș muri cu adevărat, nu mi-ar părea rău”

Beatrice Mahler a explicat cum a murit, de fapt, Benone Sinulescu. Artistul ar mai fi putut avea o șansă, dacă accepta să meargă la spital: "Este foarte important ca...

Ce s-a întâmplat cu o zi înainte de moartea lui Benone Sinulescu? Soția artistului este devastată: „Am făcut 40 de ani de la căsătorie”

Smiley vorbește despre momentele petrecute alături de Josephine: „A venit când a vrut Dumnezeu”

Se dau bani în plus la salariu! Ministrul de Finanțe tocmai a făcut anunțul. Cine va primi banii

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Atenție, nu dăruiți aceste lucruri de Moș Nicolae. Aduc ghinion!

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies