Sicriele au umplut până la refuz morgile. Scene cumplite în Bergamo, cea mai afectată regiune din Italia

Coronavirus în Italia. În provincia Bergamo, cea mai afectată regiune de coronavirus, au loc scene greu de imaginat.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere

Coronavirus în Italia. În provincia Bergamo, cea mai afectată regiune de coronavirus, au loc scene greu de imaginat.
Italienii își îngroapă victimele virusului COVID-19, iar situația este dramatică în morgile spitalelor și în cimitire.
Potrivit Washington Post, în aceste momente sicriile au umplut până la refuz morgile a două spitale, dar și morga cimitirului.
Situația este la fel de dramatică și la crematoriul din Bergamo, care a ajuns să funcționeze 24/24.

Citeste si: Donald Trump, președintele Americii: „Pandemia de coronavirus din SUA ar putea dura până în iulie sau august”

 

fara descriere

În același timp, doliul și înmormântările victimelor trebuie să se desfășoare în condiții de completă izolare.
Astfel, bolnavii sunt luaţi cu ambulanţele şi aduşi în grabă la spital. Rudele acelora care au murit nu au acces să-i mai vadă o dată pe cei dragi. Trupurile lor neînsuflețite sunt complet izolate în saloanele din spital închise ermetic.
La funeralii, acestea se desfășoară în prezența unui singur preot și a unui angajat al pompelor funebre. Rudele celor decedați se află în carantină și nu au voie să participe.

Peste 2.100 de oameni au murit, până în prezent, în această ţară, din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus.

Citeste si: O femeie din Italia se află în spital, deși a fost unul dintre primii pacienți infectați cu coronavirus: „Sunt închisă în izolare de atât de multe zile, că nici nu le mai număr”

 

fara descriere

„Durerea şi tristeţea pe care le resimţi la moartea cuiva apropiat presupune să stai aproape de rude şi prieteni, dar noi am experimentat aceste stări, la distanţă, prin telefon”, a declarat o altă italiancă din regiune.

Citeste si: Ion Iliescu s-a izolat în casă și scrie la o carte! Măsuri stricte pentru fostul președinte din cauza coronavirusului

 

„Morgile şi instituţiile de sănătate publică se află în stare de colaps", este de părere un antreprenor de pompe funebre. „Nu am fost deloc pregătiţi pentru o astfel de situaţie", potrivit digi24.ro.

Autoritățile le-au recomandat italienilor folosirea crematoriului în această situație, pentru a limit răspândirea virusului.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate