Situaţia pandemiei Covid-19 în lume. Peste șase milioane de cazuri și 369.000 de morți

AFP: Noul coronavirus a ucis peste 369.000 de oameni. Situaţia pandemiei covid-19 în lume

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Situaţia pandemiei Covid-19 în lume. Peste șase milioane de cazuri


In articol:

Noul coronavirus a ucis 369.000 de oameni în lume, relatează AFP, care prezintă noi bilanţuri, noi măsuri, fapte marcante şi ultimele evoluţii ale pandemiei covid-19, potrivit News.ro. 

PESTE ŞASE MILIOANE DE CAZURI

Pandemia a ucis cel puţin 369.086 de oameni în lume de când a apărut în decembrie în China, potrivit unui bilanţ întocmit duminică, la ora 11.00 GMT (14.00, ora Româîniei), pe baza unor date oficiale de către AFP. Peste şase milioane de cazuri de covid-19 au fost diagnosticate de la începutul epidemiei în 196 de ţări şi teritorii.

Statele Unite sunt cel mai dur afectate ca valoare absolută, cu 103.781 de morţi, urmate de Regatul Unit (38.376 de morţi), Italia (33.340), Brazilia (28.834), Franţa (28.771) şi Spania (27.125). Însă, raportat la populaţie, în afară de microstate, Belgia înregistrează cea mai mare mortalitate (817 de morţi la milionul de locuitori), urmată de Spania (580), Regatul Unit (551), Suedia (435), Olanda (347), Irlanda (334) şi Statele Unite (313).

Citeste si: Simona secrier, văduva lui Mihai Constantinescu: "L-am visat pe Mihai, mi-a spus că..."

Citeste si: Incendiu violent în sudul Capitalei! Pompierii intervin cu 20 de autospeciale. Anunțul lui Raed Arafat VIDEO

Citeste si: Andi de la Survivor, accident rutier! S-a întâmplat la două ore de când și-a cumpărat mașina

Chinezii au gasit vaccinul impotriva SARS-Cov-2? Anuntul de ultima ora

China ar putea fi în măsură să pună pe piaţă un vaccin împotriva SARS-Cov-2 până la sfârşitul anului, a anunţat sâmbătă, pe reţele de socializare, un organism guvernamental chinez, relatează Reuters.

Vaccinul - dezvoltat de către Institutul de Produse Biologice din Beijing şi Instititul de Virusologie - a fost administrat unui număr de peste 2.000 de persoane în cadrul unor teste clinice în faza 2, a precizat Comisia de Administrare şi Supervizare a Activelor Publice (SASAC).

Chinezii au gasit vaccinul impotriva noului coronavirus? Anuntul de ultima ora

Potrivit unui mesaj datat la 29 mai - difuzat pe reţeaua de socializare chineză WeChat, vaccinul ar putea să fie comercializat încă de la sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2021. Cele două institute care au dezvoltat vaccinul au legături cu grupul farmaceutic Sinopharm, la rândul său controlat de SASAC.

Potrivit SASAC, Institutul de Produse Bilogice din Beijing este în măsură să producă 100-120 de milioane de doze pe an.

Cinci vaccinuri se află în prezent în fază de testare pe oameni în China, scriu jurnalistii de la agentia de presa news.ro. (Citeste si: Medicul Virgil Musta, după primele două săptămâni de relaxare: În România am reuşit să limităm impactul pandemiei)

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate