Sorin Ovidiu Vîntu, despre cazul Sorina! ”Un circ grotesc și inuman”

Sorina, fetița adoptată de o familie de români din SUA, a părăsit țara alături de mama adoptivă.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere

După ce familia le-a dat dreptate, părinții adoptivi au luat pașaportul Sorinei și, duminică dimineață, au plecat spre SUA.
Sorin Ovidiu Vîntu a scris pe pagina sa de socializare părerea lui despre cazul Sorina, atât de mult mediatizat în ultima perioadă.

”Urâtă poveste, trist epilog

Un act de noblețe umană a fost transformat de instituțiile statului român într-un circ grotesc, abject și inuman. Povestea copilului orfan de care trag două familii, fiecare cu dreptatea ei, a scos la suprafață, pe lângă adâncimea mizeriei umane, și incapacitatea acestui stat de a-și apăra cetățenii. Cu excepția Parchetului general, nicio altă instutitie a statului român n-a mișcat vreun deget pentru a-i proteja pe asistentii maternali, pe Sorina, legăturile de dragoste familială dezvoltată în opt ani de conviețuire ca familie, ideea de trib românesc.

Citeste si: Sorina a plecat în SUA! Mama adoptivă și fetița au părăsit țara duminică dimineață

Citeste si: Cazul Sorina. Ce a făcut mama adoptivă a Sorinei, după ce a câștigat procesul

Citeste si: Scandalos! O asistentă din Mehedinți, către o pacientă minoră: „Vrei să te omor eu?”

Este evident că familia de români cu cetățenie americană n-a avut când să dezvolte vreun sentiment de afecțiune pentru copilul pe care l-au înfiat. Este evidentă, de asemeni, nepăsarea cinică vizavi de suferințele uriașe pe care le-au provocat familiei de facto a Sorinei. Pentru ei acest copil este doar o părticică a haraciului pe care românii trebuie să-i plătească "Înaltei Porți" și punct. Pentru noi ca popor este o uriașă umilință; unul de-ai noștri ne-a fost smuls din brațe, iar imbecilul de stat, în frunte cu Iohannis, Dăncilă, Birchall și alți nevrednici potentați ai vremii, n-a mișcat un deget să oprească asta, ascunzându-se în spatele unor decizii judecătorești.

fara descriere

Băi generatie, când legea provoacă suferință și nedreptate, atunci legea trebuie schimbată iar nedreptățile reparate. Asta era obligația statului român în cazul Sorinei și nu doar al ei. Felicitări domnului Bogdan Licu pentru modul în care a înțeles să-și respecte condiția umană și calitatea de demnitar al statului, și un uriaș dispreț pentru Iohannis, Dăncilă, Birchall și ceilalți din cimotia lor.

P.S. Din familii aflate cu mult sub pragul sărăciei au țâșnit marile valori ale nației noastre. Poziția material superioară a familiei americane nu este nici pe departe o șansă în plus pentru Sorina. Lipsa afecțiunii familiale în care a fost crescută reprezintă însă, cu siguranță, o șansă în minus. Oamenii care au înfiat-o pe Sorina sunt niște oameni reci și indiferenți la suferințele altora. Nu vor putea niciodată să suplinească ceea ce i-au răpit: dragostea sinceră a familiei de unde au luat-o aproape cu japca”, este mesajul lui Sorin Ovidiu Vântu în cazul Sorina.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate