Spania, noi condiții de călătorie. România nu mai este considerată o țară cu risc epidemiologic

Spania, noi condiții de călătorie. România nu se mai află pe listă țărilor de risc.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Spania, noi condiții de călătorie. România nu mai este considerată o țară cu risc epidemiologic, iar condițiile de călătorie au fost actualizate.

Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat prin care a precizat că autorităţile spaniole au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Spaniei pentru persoanele care sosesc din România.

Spania, noi condiții de călătorie

Începând cu 21 iunie 2021, România nu se mai află pe lista țărilor de risc. Astfel, cetățenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană NU mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-Covid.

Citeste si: Google a creat un Doodle interactiv prin care susține vaccinarea anti-COVID! La nivel mondial au fost administrate 2,66 mld. de doze de vaccin

Spania, noi condiții de călătorie
Spania, noi condiții de călătorie[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ana, soția lui Petrică Cercel, mesaj plin de durere în ziua înmormântării. Ce i-a transmis- bzi.ro

“Cetăţenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania următoarele documente, stabilite anterior: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-COVID-19”, a transmis MAE.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, îndeamnă românii să se imunizeze împotriva COVID-19: ”Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale”

Spania, noi condiții de călătorie
Spania, noi condiții de călătorie[Sursa foto: PixaBay]

Spania, condiții de călătorie pentru cei care tranzitează Franța

Toți cetățenii care intră pe teritoriul Spaniei trebuie să completeze un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației ”Spain Travel Health”.

Însă, cei care tranzitează pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România sunt obligați să prezinte un test PCR realizat în ultimele 72 de ore  sau a unui test negativ antigen.

”Rămâne valabilă obligația ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet https://www.spth.gob.es/. În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru

veridicitatea informațiilor furnizate. Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație. Dacă formularul va fi semnat din aplicație, acesta va apărea în secțiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepționa și un e-mail care poate fi imprimat.

Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania cu zbor direct, testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România.

Pentru tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, este obligatorie prezentarea unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore sau a unui test negativ antigen”, se arată în comunicatul MAE.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Google a creat un Doodle interactiv prin care susține vaccinarea anti-COVID! La nivel mondial au fost administrate 2,66 mld. de doze de vaccin

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Florin Cîțu: ”Să lase naibii alegerile și să se ocupe de România”

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, îndeamnă românii să se imunizeze împotriva COVID-19: ”Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale”

Horoscop 19 Septembrie 2021: Taurii au parte de surprize plăcute, Leii vor avea o zi plină de peripeții

Tragedie în România! Elena Merişoreanu, internată de urgenţă la spital. Are COVID

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies