Studiu alarmant! Acesta este numărul real al cazurilor de COVID-19 din China. Este mult mai grav decât se credea

Cercetătorii din Hong Kong susțin că numărul cazurilor de COVID-19 din China ar putea fi chiar de patru ori mai mare decât cel raportat de autorități.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Studiu alarmant! Acesta este numărul real al cazurilor de COVID-19 din China. Este mult mai grav decât se credea

Numărul real al cazurilor de COVID-19 în China, de patru ori mai mare decât o spun datele oficiale

Numărul pacienților infectați cu COVID-19 din China ar putea fi de patru ori mai mare decât o spun datele oficiale prezentate de autoritățile de la Beijing în urmă cu două luni, informează un studiu realizat de experții din Hong Kong, potrivit The Guardian.


In articol:

În realitate, mai mult de 230.000 de chinezi s-ar fi infectat cu coronavirus, doar în primul val de îmbolnăviri, cu toate că autorităţile oficiale au raportat doar 55.000 de cazuri pe data de 20 februarie. Motivul pentru care experții au ajuns la această concluzie îl reprezintă schimbarea definiţiei de caz pentru boala Covid-19. 

China raportează oficial 83.000 de cazuri de infectări cu COVID-19, în timp ce la nivel modial, numărulîmbolnăvirilor este de peste 2,5 milioane şi peste 183.000 de morți.

Institutul naţional de sănătate publică din China a emis, între 15 ianuarie şi 3 martie, şapte versiuni ale definiţiei de caz pentru boala COVID-19. Potrivit studiului realizat de oamenii de știință din Hong Kong, modificările au avut un „mare efect” în ceea ce priveşte raportarea precisă a numărului de cazuri.

Mai exact, unele infecţii nu ar fi fost raportate drept cazuri de coronavirus pentru că nu se încadrau în definiţia de caz de la un moment dat.

Citeste si: Vecinii lui Spartacus, liderul bătăușilor din Rahova, speriați de polițiști: „Le-au spus vecinilor mei să stingă grătarul”

Citeste si: Cine este Adriana Pistol, cea care-l înlocuiește pe Adrian Streinu-Cercel după demitere

Citeste si: Florin Salam îi interzice lui Betty să cânte manele: „N-are voie! Dacă îți bagă bani la...”

Citeste si: Veste uriașă pentru români! Salariul poate fi cumulat cu indemnizația de șomaj tehnic. Ce condiții trebuie îndeplinite

Cercetătorii au analizat doar datele furnizate până pe data de 20 februarie, din regiunea Wuhan, de către misiunea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Dacă a cincea actualizare a definiţiei de caz ar fi fost aplicată şi înainte, concomitent cu realizarea unui număr mare de testări, estimăm că până pe 20 februarie 2020, am fi avut 232.000 de cazuri confirmate în China, comparativ cu cifra oficială de 55,508”, se arată în studiu.

Studiu alarmant! Acesta este numărul real al cazurilor de COVID-19 din China. Este mult mai grav decât se credea

Ulterior, îmbolnăvirile confirmate de Covid-19 au inclus şi cazurile cu simptome uşoare şi medii.

Raportările oficiale despre COVID-19 din China sunt privite cu scepticsim, mai ales după ce bilanţul epidemiei a crescut brusc zilele trecute în această ţară, când într-o singură zi s-au raportat peste 1.200 de decese. 

Totodată, încă de la începutul anului în curs, cercetătorii din Hong Kong au acuzat guvernul chinez că ascunde numărul real al cazurilor și al deceselor provocate de acest nou coronavirus.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate