WowNews logo WOWnews
Stories
Stufat de miel. Rețeta pentru cel mai bun stufat de miel de Paște 2022

Stufat de miel. Rețeta pentru cel mai bun stufat de miel de Paște 2022

Diverse

Stufat de miel. Rețeta pentru cel mai bun stufat de miel de Paște 2022

Rețetă stufat de miel. Iată cum să prepari cel mai bun stufat pentru masa de Paște 2022!

Stufatul de miel este una dintre cele mai delicioase rețete, ce nu trebuie să lipsească de la masa de Paște! Iată cum să pregătești cel mai bun stufat de miel pentru Paște 2022!

Rețetă de stufat de miel pentru Paște 2022

Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum să prepari cel mai gustos stufat de miel pentru masa de Paște!

Citeste si: „Pleci cu mine acasă”. Decizia ȘOCANTĂ luată de Dorobanțu și Naomi! Au crezut că nu-i aude nimeni, dar camerele i-au surprins chiar când se așteptau mai puțin- kanald.ro

Ingrediente

- 1 kg de carne de miel

- 8-10 legături de ceapă verde

- 8-10 legături de usturoi verde

- 2 linguri de pastă de tomate

- ulei

- 1 lingură de făină

- sare şi piper

- zeamă de lămâie

Mod de preparare

Carnea se spală foarte bine în apă rece, după ce se curăţă cât mai frumos de pieliţe.

Ceapa şi usturoiul se pun în funcţie de gusturi, câte 8 legături din fiecare sunt bune, cine vrea să pună mai mult, nu strică.

Se lasă la însins apoi 4 linguri de ulei într-o cratiţă sau tigaie, în care se pune carnea de miel, se lasă să se prăjească un pic pe ambele părţi. După aceea, se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert înăbuşit, cel mai bine.

Citeste si: Rețete de aperitive pentru masa de Paște

Până fierbe carnea, se curăţă şi se spală bine ceapa şi usturoiul. Se taie bucăţi nu foarte mari, dar nici foarte mici. Pentru că este o cantitate semnificativă, se căleşte în câteva tranşe în puţin ulei încins. Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă şi ceapa şi usturoiul, gata călite. Acum, se mai pune o cană peste ele şi se lasă din nou la fiert.

Sosul de tomate, cu făina şi zeama de lămâie se amestecă separat, apoi se condimentează cu sare şi piper.

Se diluează cu puţină apă şi se adaugă la stufatul de miel. După ce s-a pus sosul, se amestecă uşor şi se mai lasă puţin pe foc. Între timp, se pregăteşte cuptorul, care se încinge la 180 de grade.

Compoziţia de miel se transferă într-un vas termorezistent şi se lasă la cuptor până scade sosul la consistenţa dorită. Se serveşte stufatul cald sau fierbinte. Poftă bună!

Citeste si: Cristian Botgros și-a cerut iertare de la mama Andreei Cuciuc, Diana, chiar în ziua priveghiului! Părinții tinerei sunt determinați să ajungă chiar la exhumare pentru a afla adevărul: "De unde până unde?!"- kfetele.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat la căpătâiul Ștefaniei Szabo i-a făcut pe toți să plângă: "Uită-te la ea...". Nimeni nu a putut să privească până la capăt. NU te vei opri din plâns după ce vei vedea aceste imagini- radioimpuls.ro

Stufat de miel. Rețeta pentru cel mai bun stufat de miel de Paște 2022

Stufat de miel. Rețeta pentru cel mai bun stufat de miel de Paște 2022

[Sursa foto: Freepik]

Paște 2022. Cum să scapi de mirosul neplăcut al cărnii de miel

Chiar dacă stufatul de miel  este delicios pentru cei mai mulți, unii refuză preparatul din cauza mirosului neplăcut pe care îl poate avea carnea. Iată cum să scapi de mirosul neplăcut al cărnii de miel și astfel să te bucuri de cel mai gustos stufat de miel!

Soluția pentru o carne fără miros neplăcut este ca mielul să fie tânăr, crescut cu iarbă și să cântărească în jur de 12-15 kilograme.

Cu cât mielul este mai tânăr, cu atât carnea va mirosi mai puțin a oaie.Este de preferat ca mieii să fie achiziționati direct de la stână, atunci când sunt sacrificati pentru Paște.

Citeste si: Rețetă de drob de miel ardelenesc. E delicios și ușor de preparat

Un alt secret este marinarea cărnii de miel în lapte clocotit, până se răcește și împănată cu diverse condimente, să fie pusă la cuptor.

În plus, eficient mai este și vinul rosu cu usturoi. Carnea de miel trebuie să stea peste noapte, în acest vin înainte de a fi pregătită.