Tensiuni între Ucraina și Franța! Zelenski, avertisment clar pentru Macron, în plin război! „Nu a existat niciun rezultat din acest dialog”

Ce i-a transmis președintele ucrainean lui Emmanuel Macron?

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Rusia și Ucriana sunt într-un conflict militar ce durează de aproape 60 de zile și nu dă semne că se va domoli prea curând, nici măcat cu ocazia sărbătorii Paștelui. Occidentul a taxat gestul lui Vladimir Putin de a începe un război în Europa de Est, astfel că s-a confruntat cu sancțiuni care i-au îngenuncheat economia.

Totodată, țările europene au sprijinit Ucraina cu muniție, armament, medicamente și hrană, însă, nu și cu ajutor militar, pentru a nu intra în conflict direct cu Rusia. 

Pe tot parcursul acestor zile lungi și grele, mai mulți lideri de stat au încercat să-l convingă pe liderul de la Kremlin să oprească războiul. Unul dintre cei care s-a implicat este Emmanuel Macron, care s-a întâlnit cu Vladimir Putin și care vorbește frecvent la telefon cu președintele rus. Până la momentul actual, nu a reușit să ajungă la o concluzie certă cu el. Astfel că Volodimir Zelenski a izbucnit și i-a transmis un mesaj omologului său francez. 

Volodimir Zelenski: „ Macron trebuie să aleagă între bani și lupta pentru libertate și drepturile omului”

Președintele ucrainean a fost întrebat, în cel mai recent interviu, care este relația pe care o are Ucraina și Franța în aceste momente.

Remintim că în urmă cu câteva zile, Emmanuel Macron a refuzat să numească crimele comise de armata lui Putin ca fiind un genocid, astfel că Volodimir Zelenski a reacționat dur.

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: "Există ţări din NATO care doresc ca războiul să continue” Ce obiective ar avea, de fapt, Occidentul

„Înțelegem ponderea banilor oligarhilor ruși asupra economiei franceze. Înțeleg că presiunea internă trebuie să fie destul de semnificativă, dar președintele Macron trebuie să aleagă între bani și lupta pentru libertate și drepturile omului”, a declarat Volodimir Zelenski. 

Totodată, preledintele Ucrainei nu știe dacă Macron ar trebui să mai continue să discute frecvent cu Putin despre problema războiului, în condițiile în care discuțiile de până acum nu au ajuns la niciun rezultat concret. 

Citeste si: Karina, frumoasa Ucrainei, torturată și ucisă de soldații ruși. A fost condusă pe ultimul drum cu coșciugul închis: "Au găsit-o cu unghiile întoarse"

„Cred că Macron înțelege că speranța dialogului cu Putin este pusă sub semnul întrebării, mai ales că nu există, nu a existat niciun rezultat din acest dialog”, a mai explicat președintele Ucrainei. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rusia oprește focul în ziua de Paște? Ce se va întâmplă cu Ucraina în următoarele zile

Prima doamnă a Ucrainei a salvat din război peste 400 de copii bolnavi de cancer! Olena Zelenska: „Nu vom ierta Rusia”

Ce se întâmplă cu Sorina, fosta iubită a lui Nicolae Guță? Trebuia să fie operată, dar medicii din Turcia au luat o decizie radicală. Ce i-au găsit în sânge?

Bani mulți se arată din partea astrelor pentru 5 zodii

L-au LICHIDAT pe loc! Toată Rusia este în DOLIU

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Țara care își pierde populația în timp record. Este cel mai puternic declin cunoscut vreodată

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies