
In articol:
Bucătăria bulgărească are un farmec aparte, iar aromele specifice te fac să nu mai vrei să mănânci altceva.
Top cinci mâncăruri bulgărești pe care să le încerci
Bulgaria este recunoscută pentru legumele și produsele lactate de înaltă calitate, dar și pentru mirodeniile care dau un gust demențial oricărui preparat. Astfel că, deși, bulgarii sunt foarte aproape de noi, iar o parte dintre mâncărurile lor se regăsesc oarecum și la noi, bucătăria lor te va impresiona negreșit. Iată cinci preparate cu specific bulgăresc pe care trebuie neapărat să le încerci când ești în Bulgaria!
Kapama
Kapama este o mâncare tradițională bulgărească care poate fi găsită în aproape orice restaurant cu specific local.
Preparatul se face din cârnați, pui, vițel, iepure și alte tipuri de carne, pe care bucătarii le gătesc la foc lent, în jur de 4-5 ore, și le condimentează din belșug cu piper roșu, piper negru și foi de dafin. Despre acest fel de mâncare se spune că localnicii îl pregătesc de obicei acasă, în preajma sărbătorilor (Crăciun, Revelion).Shkembe chorba
Shkembe chorba este tot un preparat tradițional bulgăresc.
Lyutenitsa
Lyutenitsa seamănă oarecum cu zacusca noastră și este una dintre cele mai savuroase mâncăruri cu specific bulgăresc. Făcută din roșii și ardei, această „tocană” se servește întinsă pe pâine și o puteți găsi atât în localuri, cât și în magazinele din Bulgaria, în borcane mici. Desigur, dacă gustați pentru prima dată acest preparat, trebuie neapărat să o faceți la un restaurant sau chiar la localnici, pentru a simți cu adevărat gustul lyutenitsei.
Top cinci mâncăruri pe care trebuie neapărat să le încerci când ești în vacanță în Bulgaria
Mekitsi
Mekitsi este unul dintre elementele de bază ale unui mic dejun tradițional bulgar la munte, scrie libertatea.ro. Preparatul reprezintă bucăți frământate de aluat prăjit, care sunt de-a dreptul delicioase. Mekitsele se fac cu făină, ouă, iaurt, un agent de dospire, apă, sare și ulei și pot fi găsite și în Serbia și Macedonia de Nord. În Serbia le veți găsi sub numele de pitulica, mekica sau mekike.
Top cinci mâncăruri pe care trebuie neapărat să le încerci când ești în vacanță în Bulgaria
Banitsa
Banitsa este cel mai cunoscut produs de patiserie din Bulgaria și poate fi găsit atât în cafenele și restaurante, cât și în stațiile de autobuz. Preparatul de bază este făcut cu brânză feta albă, însă poate fi găsit și cu umplutură de ceapă, varză, spanac, ciuperci ori dovleac.
Sursă: libertatea.ro