
In articol:
- Rețetă tradițională pentru zacuscă de vinete
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Rețetă zacuscă de vinete și ardei
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Rețetă zacuscă de vinete cu dovlecei
- Ingrediente
- Mod de preparare
Rețete zacuscă de vinete. Ușor-ușor se apropie toamna și vine sezonul în care gospodinele încep să pregătească conservele pentru sezonul rece. Iată cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete pentru iarnă!
Rețetă tradițională pentru zacuscă de vinete
Ingrediente
- 2 kg vinete;
- 500 g gogoșari;
- 500 g ceapă;
- un litru suc de roșii;
- 350 ml ulei;
- o lingură zahăr;
- sare;
- piper;
- foi de dafin.
Mod de preparare
Jumătate din cantitatea de vinete se pune la copt cu jumătate din cantitatea de gogoșari.Restul legumelor se taie cubulețe, ca și ceapa. Se curăță vinetele și gogoșarii de pielița arsă și și se toacă mărunt ori se mixează.Se pune la călit în ulei ceapa tăiată cubulețe, când a devenit sticloasă se pun cubulețele de vinete și de gogoșari crude. Se lasă 15 minute să se călească.
Citeste si: Cum se face zacusca de ghebe. Mod de preparare și ingrediente
Se adaugă apoi vinetele și gogoșarii copți, se lasă 10 minute, se toarnă sucul de roșii apoi se adaugă zahărul, sarea, piperul și foile de dafin. Se lasă la fiert circa 40 de minute, amestecând, până ce este bine scăzută. Se pune apoi în borcane, care se închid ermetic.
Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro
Rețete zacuscă de vinete. Cum să faci cea mai gustoasă zacuscă pentru iarnă
Rețetă zacuscă de vinete și ardei
Ingrediente
- 3 kg vinete;
- 1 kg ardei gras;
- 2 kg gogosari;
- 1 kg ceapa;
- 700 ml ulei;
- 1 litru suc de rosii;
- 2 linguri miere;
- 1 linguriță boabe de piper;
- 2 foi dafin;
- sare.
Mod de preparare
Se pun la copt vinetele, ardeii și gogoșarii. Se curăţă apoi de pieliţa arsă, de seminţe și filamente și vinetele se lasă la scurs. Apoi, toate se toacă la cuţit.În ulei, se pune ceapa tocată mărunt, trecută prin răzătoare sau tăiată la robot. După ce s-a înmuiat puţin, se adaugă legumele coapte și tăiate.
Citeste si: Cea mai bună rețetă de pilaf sârbesc
Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro
Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin și piperul. Se lasă la fiert în jur de 50 de minute pâna scade bine, după care se potrivește de sare și se adaugă mierea. Zacusca se pune fierbinte în borcane, se pun capacele și se întorc cu gura în jos, lăsându-le să se răcească.
Rețetă zacuscă de vinete cu dovlecei
Ingrediente
- 2 kg vinete;
- un kg dovlecei;
- un kg ardei gras;
- 1,5 kg roșii;
- 5 cepe uscate;
- 300 ml ulei;
- 2 fire țelină;
- sare;
- piper
Mod de preparare
Se pune ceapa curățată și tăiată mărunt la călit în ulei. Se presară cu sare. Se adaugă ardeii, spălați și curățați de semințe și tăiați mai mare și se călesc și ei 10 minute. Se pun dovleceii și vinetele tăiate cuburi și apoi roșiile date pe răzătoare. Se lasă pe foc 30 de minute, se pun în borcane, se pun capace, se învelesc apoi în ziare și se mai fierb 30 de minute, la foc mic, în apă care să le acopere aproximativ trei sferturi.