
kanald.ro
Rețete zacuscă de vinete. Cum să faci cea mai gustoasă zacuscă pentru iarnă
Diverse
Rețete zacuscă de vinete. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară cea mai bună zacuscă de vinete pentru iarnă!
Rețete zacuscă de vinete. Ușor-ușor se apropie toamna și vine sezonul în care gospodinele încep să pregătească conservele pentru sezonul rece. Iată cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete pentru iarnă!
Jumătate din cantitatea de vinete se pune la copt cu jumătate din cantitatea de gogoșari.Restul legumelor se taie cubulețe, ca și ceapa. Se curăță vinetele și gogoșarii de pielița arsă și și se toacă mărunt ori se mixează.Se pune la călit în ulei ceapa tăiată cubulețe, când a devenit sticloasă se pun cubulețele de vinete și de gogoșari crude. Se lasă 15 minute să se călească.
Citeste si: Cum se face zacusca de ghebe. Mod de preparare și ingrediente
Se adaugă apoi vinetele și gogoșarii copți, se lasă 10 minute, se toarnă sucul de roșii apoi se adaugă zahărul, sarea, piperul și foile de dafin. Se lasă la fiert circa 40 de minute, amestecând, până ce este bine scăzută. Se pune apoi în borcane, care se închid ermetic.
Rețete zacuscă de vinete. Cum să faci cea mai gustoasă zacuscă pentru iarnă
Se pun la copt vinetele, ardeii și gogoșarii.
Citeste si: Cea mai bună rețetă de pilaf sârbesc
Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin și piperul. Se lasă la fiert în jur de 50 de minute pâna scade bine, după care se potrivește de sare și se adaugă mierea. Zacusca se pune fierbinte în borcane, se pun capacele și se întorc cu gura în jos, lăsându-le să se răcească.
Se pune ceapa curățată și tăiată mărunt la călit în ulei. Se presară cu sare. Se adaugă ardeii, spălați și curățați de semințe și tăiați mai mare și se călesc și ei 10 minute. Se pun dovleceii și vinetele tăiate cuburi și apoi roșiile date pe răzătoare. Se lasă pe foc 30 de minute, se pun în borcane, se pun capace, se învelesc apoi în ziare și se mai fierb 30 de minute, la foc mic, în apă care să le acopere aproximativ trei sferturi.