Topul atracțiilor turistice din Cluj-Napoca. Care sunt principalele obiective turistice ale orașului care găzduiește festivalul UNTOLD

Cluj Napoca este un oraș bogat cultural, unde poți vedea clădiri încărcate de istorie și poți trăi legende de-a dreptul fascinante.

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Cluj-Napoca este un oraș plin de viață, cu cea mai mare vitalitate culturală urbană din România,iar în anul 2015, a devenit Capitala Europeană a Tineretului, datorită manifestațiilor și

evenimentelor organizate aici, inclusiv prima ediție a festivalului UNTOLD.

Top atracții turistice din Cluj Napoca

Cluj-Napoca, supranumit „Inima Transilvaniei” sau „Orașul Comoară”, este al doilea oraș ca populație din România, cu o istorie de peste două milenii. Aici vei întâlni ospitalitatea localnicilor, dar și clădiri încărcate de istorie și legende de-a dreptul fascinante.

Citeste si: Topul atracțiilor turistice din Sibiu. Care sunt cele mai impresionante locuri pe care le poți vizita în Capitala Culturală a Europei din 2007

Piața Unirii

Piața Unirii este miezul orașului medieval Cluj, grupat în jurul Bisericii Sf. Mihail. Aici vei putea vizita unele dintre cele mai importante ansambluri arhitectonice gotice, baroce și neo-baroce din Transilvania, precum Muzeul de Artă, Muzeul Farmaciei, statuia lui Matia Corvin, Strada în oglindă și vechile palate nobiliare.

Biserica Sfântul Mihail

Biserica Sfântul Mihail are o arhitectură gotică, construită pe locul unui fost cimitir.

Este unul dintre cele mai impozante edificii de cult din România, și se numără printre monumentele emblematice ale orașului. Aici a fost celebrat botezul lui Matei Corvin, iar statuia poziționată într-o parte a bisericii îi înfățișează pe Matei Corvin și cei 4 generali ai săi.

Citeste si: Loredana Groza divorțează? Ce spune Andrei Boncea despre pozele deocheate pe care le postează artista- bzi.ro

Topul atracțiilor turistice din Cluj-Napoca
Biserica Sfântul Mihail[Sursa foto: PixaBay]

Piața Muzeului 

Piața Muzeului cea mai veche piață a orașului, formată din clădiri cu arhitectură gotică și barocă. Aici puteți vedea Biserica Franciscană și Mănăstirea Franciscană, Obeliscul Carolina, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și Casa Matia Corvin.

Grădina Botanică

Fondată în anul 1872 și considerată astăzi muzeul național, Grădina Botanică este una dintre primele, cele mai mari și cele mai complexe astfel de grădini din sud-estul Europei.

Se întinde pe o suprafață de 14 hectare, iar principalele atracții sunt grădina japoneză, grădina romană, serele cu plante tropicale și ecuatoriale.

Bastionul Croitorilor

Este unul din puținele turnuri de fortificație care au făcut parte din Vechea Cetate a Clujului și care s-a păstrat intact până în zilele noastre, devenid un simbol cultural. În fața lui, se află statuia lui Baba Novac, generalul lui Mihai Viteazul care a fost tras în țeapă în anul 1601 și al cărui trup a fost expus în apropierea bastionului. Tot aici aveți posibilitatea de a participa la o expoziție care ilustrează istoria breslei croitorilor din Cluj.

Pădurea Hoia Baciu

Pădurea Hoia Baciu este localizată la marginea orașului, și unul dintre cele mai interesante locuri din lume, cu arbori contorsionați și tulpini împletite, unele crescute în unghiuri de 90 de grade. Este supranumită și Triunghiul Bermudelor din România, din cauza fenomenelor paranormale care se petrec aici.

Numele de Hoia Baciu este legat de o legendă în care un cioban cu acest nume și-ar fi pierdut 200 de oi în acest loc. Acesta a plecat în căutarea lor, și din acel moment nu a mai fost văzut niciodată. Se spune despre copacii din această pădure că ar fi sufletele celor ce și-au pierdut viața în pădure, datorită formelor foarte ciudate.

Citeste si: Topul atracțiilor turistice din Sibiu. Care sunt cele mai impresionante locuri pe care le poți vizita în Capitala Culturală a Europei din 2007

Castelul Bánffy

Castelul Bánffy se află la 30 km de Cluj-Napoca, și este o construcție care reprezintă Barocul Transilvan. Castelul „electric” cum mai este numit astăzi a devenit și mai cunoscut în ultima perioadă, datorită festivalului Electric Castle. Parcul și lacul din spatele castelului sunt ideale pentru picnicuri sau relaxare.

Topul atracțiilor turistice din Cluj-Napoca
Castelul Bánffy [Sursa foto: wikipedia.ro]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

De la ce a pornit scandalul dintre Alex Velea și Cătălin Măruță. Reacții acide de ambele părți: "Meciul pare chiar pe viață și pe moarte"

EXCLUSIV Cosmin Stanciu, despre legătura puternică pe care o are cu Zanni: ”Știa ce am numai când se uita la mine”

Horoscopul de weekend 24-26 septembrie 2021. În viața unui nativ revine o persoană din trecut

Modele unghii 2022: top 100 de modele care se poartă

Raed Arafat a semnat ordinul! ESTE TOTAL INTERZIS acest lucru. S-a luat deja decizia

BOMBA BOMBELOR! Iubitul super celebru al Kirei, fiica lui Gică Hagi. Fac un cuplu de senzație

Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu credea posibil așa ceva

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies