Trei suceveni sunt cercetați după ce au părăsit zona de carantină pentru a merge la muncă în Germania

Trei persoane din Suceava sunt cercetate, după ce au părăsit zona de carantină şi au mers la Aeroportul din Cluj-Napoca pentru a se îmbarca într-un avion spre Germania.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Trei persoane din Suceava sunt cercetate de procurori, după ce au părăsit zona de carantină instituită asupra municipiului şi localităţilor limitrofe şi au mers la Aeroportul din Cluj-Napoca pentru a se îmbarca într-o cursă charter spre Germania pentru a lucra în agricultură.

Trei suceveni sunt cercetați după ce au părăsit zona de carantină pentru a merge la muncă în Germania

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în data de 11 aprilie, a fost înregistrat un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărcinirea combaterii bolilor pe numele a trei persoane. 

Citeste si: Muncitorii români au ajuns în Germania. Reacții halucinante din partea politicienilor: „Vin la noi pentru că trăiesc în sărăcie”

Acestea au părăsit fără acordul autorităţilor, zona de carantină instituită asupra municipiului Suceava şi a comunelor limitrofe şi s-au deplasat la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca pentru a se îmbarca în una dintre cursele charter cu destinaţia Germania pentru a presta muncă sezonieră în agricultură. Cei trei au fost depistaţi de poliţişti în parcarea aeroportului. 

Cele trei persoane au fost preluate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj şi transportate în zone de carantinare din judeţul Suceava. 

fara descriere

Citeste si: Şcolile publice din New York rămân închise până la finalul anului şcolar

Peste 1.000 de români care au vrut să plece la muncă în Germania cu zboruri charter au stat înghesuiţi, joi, la Aeroportul ”Avram Iancu” din Cluj, fără a respecta niciuna dintre restricţiile impuse de autorităţi pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

Ministerul Transporturilor a anunţat, vineri, că va elabora o procedură pentru organizarea grupurilor de muncitori sezonieri care trebuie să plece către alte ţări. Până la publicarea procedurii în Monitorul Oficial, cursele charter programate vor fi operate, astfel încât oamenii să poată pleca spre locurile de muncă găsite. 

Citeste si: Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele Catolic în plină pandemie de coronavirus:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat că autorităţile au deschis anchete pentru a afla cum persoane din zone aflate în carantină au ajuns în Sibiu sau Cluj-Napoca, pentru a pleca cu avionul la muncă în străinătate.

Vela a precizat că autorităţile au în atenţie documente eliberate de un primar dintr-o localitate aflată în carantină, care a eliberat aşa-numite certificate conform cărora cetăţenii ieşiţi din localitate nu au probleme de sănătate, referindu-se la primarul localităţii Pătrăuţi.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate