Alexandru Rafila: „Mă aştept ca această pandemie de coronavirus să dureze circa doi ani”

Şeful Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, se aşteaptă ca pandemia generată de virusul SARS-Cov-4 să dureze doi ani, cu o scădere a ratei de transmitere în anul viitor. Rafila spune că rămân importante măsurile de distanţare socială şi de respectare a igienei.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

„Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate. Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus” , a afirmat profesorul Alexandru Rafila într-o intervenţie telefonică la Digi24. 

Acesta a precizat că speră ca în următoarele două săptămâni capacitatea de testare în România să ajungă la 8000-10.000 de teste zilnic.

Citeste si: Declarația șocantă a Grațielei Duban la două săptămâni de la eliminarea de la Survivor România! ”În momentul în care am plecat eu, au căzut multe măști”

Citeste si: ”Elvis” din Râmnicu Sărat a încurcat-o după ce a instigat lumea să nu se supună regulilor! Poliția l-a amendat drastic și l-a băgat în carantină instituționalizată FOTO

Citeste si: Cum se contestă o amendă pentru COVID-19? Un avocat te învață ce să faci dacă te consideri o victimă a abuzurilor polițiștilor

Alexandru Rafila, declarații înfiorătoare despre numărul real al cazurilor de infectare cu coronavirus din România

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că numărul real al persoanelor infectate cu coronavirus este mult mai mare decât arată cifrele oficiale. Discrepanța ar fi cauzată de faptul că multe dintre persoanele care au contractat virusul COVID-19 sunt încă asimptomatice și nu știu acest lucru. În tot acest timp, ele pot, însă, să răspândească virusul.

„România are un număr mare de infectați cu noul coronavirus care nu prezintă simptome. Probabil de cel puțin trei ori mai multe decât numărul de cazuri care au fost diagnosticate. Probabil câteva mii de persoane”, a spus Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, conform dcnews.ro.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate