
In articol:
Medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Instititul Matei Balş din Capitală, a făcut parte dintre cei 970 de doctori şi asistenţi medicali care s-au vaccinat anti-Covid, pe 27 decembrie. Atunci, prima persoană căreia i s-a administrat serul a fost o asistentă medicală în vârstă de 26 de ani.
Doctorul Adrian Marinescu a relatat la Antena3 cum au fost primele 24 de ore de la vaccinare. El spune că se simte bine şi că nu a avut nicio reacţie adversă. „Din fericire, nu au existat reacţii adverse. Cei mai mulţi nu au avut nici acea jenă la locul de injectare.
Asta înseamnă, pe de o parte, că asistentele care au făcut vaccinul au avut mână de aur, şi nu au existat aceste probleme, dar se ştie şi că reacţiile adverse sunt foarte rare. Totul s-a desfăşurat fără probleme şi vă pot da şi exemplul meu. A fost totul mai mult decât în regulă. Mă simt bine. Nu am niciun simptom nici măcar la 24 de ore după vaccin.
Procentul celor care nu se va vaccina va fi extrem de mic, în rest nu cred că vor fi reticenţe. E puterea exemplului. Informaţiile care vin de la o zi la alta vor face ca temerile să fie spulberate”, a declarat dr. Adrian Marinescu.
România, în plin proces de vaccinare anti-Covid
Medicul Adrian Marinescu precizează că măsurile sanitare sunt o soluție de moment, însă e necesară vaccinarea pentru a opri pandemia de coronavirus. „ Din păcate, toți trecem printr-o pandemie și parcă am avut impresia până la momentul vaccinului că suntem într-un tunel care nu se mai termină și ne-am dorit să vedem acea luminiță.
Tot ce înseamnă măsuri de prevenție rezolvă doar pe moment. Reinfectările pot să apară și acceastă soluție, chiar dacă nu va rezolva peste noapte, e ceea ce ne-am dorit”, a mai spus medicul.
România a început vaccinarea împotriva COVID-19, iar autoritățile vor ca până la începutul lunii februarie prima etapă să se încheie. Peste 500.000 de cadre medicale vor fi imunizate până atunci, urmând ca în partea doua a anului 2021 să fie vaccinată peste 60% din populaţia României.
SURSE: Antena 3