Vaccinuri anti-COVID contrafăcute, confiscate de autorități! Interpolul targe un semnal de alarmă: „ Este doar vârful aisbergului”

Autoritățile au destructurat o rețea de traficanți de seruri anti-COVID false. Cât de periculoase sunt acestea!

Vaccinuri anti-COVID contrafăcute, confiscate de polițiști.
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Pandemia de coronavirus a „născut” o nouă afacere: leacuri pentru virusul SARS-CoV-2 false! Este vroba despre o rețea de traficanți de vaccinuri anti-COVID contrafăcute de la care autoritățile din China și Africa de Sud au confiscat mii de doze.

Serurile false erau vândute pe dark web, iar oamenii legii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește criminalitatea legată de vaccinuri. 

Vaccinuri anti-COVID contrafăcute, confiscate de polițiști.
Vaccinuri anti-COVID contrafăcute, confiscate de polițiști.[Sursa foto: PixaBay]

Mii de doze de vaccinuri false și măști contrafăcute, confiscate de polițiști 

Oamenii legii au descins într-un depozit aflat în africa de Sud, în apropiere de Johannesburg și au rămas șocați de ce au descoperit acolo. Polițiști au confiscat nu mai puțin de 400 de flacoane, adică echivalentul a circa 2.400 de doze care conțineau ser contrafăcut împotriva COVID-19.

Pe lângă vaccinurile false, polițiștii au dat și peste mii de măști care nu respectau standardele impuse de Organizația Mondială a Sănătății, ele fiind neconforme și nu protejau împotriva virusului SARS-CoV-2. Autoritățile din China și Africa de Sud au făcut și primele arestări în acest caz. Aceștia au identificat 4 suspeți, care acum trebuie să dea explicații. 

Citeste si: Exclusiv WOWbiz.ro! Medicul Virgil Musta explică, concret, la ce ajută vaccinul anti-Covid-19 și care este cel mai bun

Citeste si: Magda Vasiliu, părăsită de iubit, la patru ani de când s-a mutat în Italia: “Este greu, dar ne descurcăm!”- bzi.ro

Și în China au avut loc investigații.

Polițiștii au idetificat o rețea de vânzare a vaccinurilor contrafăcute împotriva coronavirusului, ntr-o anchetă susținută de Interpol. Au fost organizate mai multe descinderi în incintele de producție ale așa-zișilor „producători” falși, iar aceștia au confiscat peste 3.000 de doze de vaccin fals de la fața locului și au arestat până la 80 de persoane implicate în rețea. 

Vaccinuri anti-COVID contrafăcute, confiscate de polițiști.
Vaccinuri anti-COVID contrafăcute, confiscate de polițiști.[Sursa foto: PixaBay]

Interpol a notificat mai multe țări în ceea ce privește rețelele de traficanți de vaccinuri anti-COVID contrafăcute: „Este doar vârful aisbergului” 

Organizaţia internaţională Interpol a trimis, la finalul anului trecut, un mesaj de averizare pentru 194 de țări membre cu privire la acțiuni ale crimei organizate centrate pe vaccinurile împotriva COVID-19. 

Atenționarea este de nivel portocaliu, iar la acel moment avertiza asupra unei „potenţiale activităţi criminale legate de contrafaceri, furturi şi promovarea ilegală de vaccinuri împotriva COVID-19 şi a gripei”. 

Chiar dacă serurile contrafăcute au fost confiscate din China și Africa de Sud, Interpol încă trage un semnal de alarmă și spune că ăsta este „doar vârful aisbergului”. De asemenea, mai sunt probleme cu vânzarea vaccinurilor contrafăcute pe internet. 

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea împotriva virusului COVID-19

„Orice vaccin care este promovat pe site-uri web sau pe dark web nu este legitim, nu este testat și poate fi periculos”, a declarat secretarul general al organizației, Juergen Stock.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Al treilea val al pandemiei de coronavirus va debuta în România în luna aprilie?! Anunțul specialiștilor! Ce măsuri urgente se impun

Un nou vaccin anti-COVID va fi aprobat în Uniunea Europeană pe 11 martie! Ce noutăți aduce acest ser

Raed Arafat a făcut anunțul pe care îl așteaptă toți românii! Când revine viața la normal: „Cred că la sfârșitul anului. Cu două condiții”

Anamaria Prodan, interviu picant despre presupusa amantă a soțului: „Încearcă să dezbine”

China tocmai a pus pe jar toată Planeta! Zona în care a trimis zeci de avioane de luptă: Se pregătesc de război

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

23,4 milioane de dolari pentru protecția lui Mark Zuckerberg. De vânzare bază de date de 500 milioane de persoane. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies