Vești bune pentru elevi! Toți din învățământul primar vor beneficia de transport specializat gratuit până la școală! Legea se aplică începând cu următorul an școalar

Elevii claselor primare vor avea parte de transport specializat gratuit până la școală.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Proiectul de lege care prevede gratuitate pentru elevii claselor primare în ceea ce privește transportul specializat până la școală a a trecut de Camera Deputaților și urmează să fie dezbătut în senat.

Măsura ar putea să intre în vigoare chiar din prima zi a următorului an școlar. 

Transport gratuit
Transport gratuit[Sursa foto: Pexels ]

Elevii din învățământul primar primesc transport gratuit din partea statului 

Legea potrivit căreia elevii din vor beneficia de transport specializat gratuit până la unitatea unde învață a trecut de Camera Deputaților cu 277 de voturi pentru, 3 împotriivă și 17 abțineri. Potrivit textului din lege, cheltuielile vor fi suportate de la bugetul de stat, iar banii vor fi transferați către unitățile administrativ teritoriale. Proiectul de lege a fost inițiat de Natalia-Elena Intotero (PSD) şi Szabo Odon (UDMR). Măsura va intra în vigoare începând cu anul școlar 2022-2023. 

Citeste si: Schimbări majore în învățământ! Mai multe zile de școală anul viitor?! „Pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar”

„În municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ.

Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigura din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale”,  potrivit unui amendament la proiect care aparţine deputaţilor Natalia-Elena Intotero (PSD) şi Szabo Odon (UDMR).

Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

Studenții nu mai beneficiază de gratuitate la transportul cu trenul 

Până în anul 2017, studenții beneficiau de 50% reducere la toate biletele de  tren, în limita a 24 de călătorii pe an, însă PSD a introdus gratuitatea pentru toți cei care urmează cursurile

învățământul universitar cu frecvenţă- licență, master, doctorat, având gratuitate pentru transportul cu trenul, la clasa a II-a, indiferent de destinație

Într-o conferință de presă  Florin Cîțu  a declarat că acest lucru se va schimba și se va reveni la vechiul sistem. 

Citeste si: Profesorii care refuză vaccinarea ar putea preda doar în mediul online! Ministrul Educației face anunțul momentului

„Se modifică şi revine la 50%. Eu nu văd aici un capăt de ţară. Austria au reducere de 60%, iar dacă călătoresc în grup, călătoresc gratuit. Belgia – studenţii au 50% reducere, Bulgaria tot 50%, Cehia au 75% reducere, Finlanda au 30%, Finlanda şi Franţa au 50% reducere la transportul general, în Italia tinerii şi cei până în 30 de ani au reducere 50%, Polonia au 51% studenţii şi doctoranzii.

România era ţara care era în afara sistemului, toate celelalte ţări, ţări mult mai dezvoltate, nu ofereau această gratuitate”,  a declarat premierul la acea vreme. 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Școala online continuă și după pandemie. Declarațiile făcute de Ministrul Educației: ”Trebuie să continuăm cu predarea online”

Sorin Cîmpeanu, propunere radicală pentru anul școlar 2021-2022! Structura anului școlar ar putea reveni la trei trimestre

Sorin Cîmpeanu anunță posibile schimbări în structura anului școlar 2022: „Învăţământul online a generat pierderi şi este nevoie de timp ca să fie recuperate” 

Horoscop Zilnic Duminică 16 Mai 2021: Astăzi puteți simți o dorință puternică de a începe un nou proiect sau o nouă colaborare

A explodat bomba despre Pfizer! Ce efect are asupra celulelor din corp? S-a aflat cum a fost creat

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Cum s-a terminat actuala ediție "Te cunosc de undeva". Adriana trandafir a câștigat concursul. Cui i-au căzut dinții

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies