
In articol:

Primăria Sectorului 1 a achiziţionat un computer tomograf ultraperformant, dotat cu un soft special, care permite depistarea pe loc a infectării cu COVID-19. Computerul este mobil, situat pe o platformă, şi va fi utilizat de specialiştii de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof.
Dr. Matei Balş”. Scanarea se realizează într-un minut şi nu presupune interacţiunea medicului cu pacientul. Primarul Dan Tudorache a anunţat că investiţia se apropie de un milion de euro.Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, şi Managerul Institutului “Matei Balş”, Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel, au prezentat, joi, avantajele utilizării acestei metode de identificare a infectării cu noul Coronavirus care permite evaluarea leziunii pulmonare şi oferă, încă de la început, o imagine a stării pacientului din punct de vedere clinic.
Citeste si: Alertă la Casa Albă! A fost infectat cu coronavirus
Citeste si: „Ai scăpat ușor, dacă nu ți-au cerut banii înapoi” Iulia Vântur, criticată pentru un concert- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Citeste si: O altă descoperire îngrozește medicii din România: „Niciodată nu am avut atâția morți”
Citeste si: Puterea dragostei 8 mai. Livian o pune la punct pe Bianca: „Ai fost condusă o viață de bărbați”
”Împreună cu specialiştii de la Institutul Matei Balş am decis să ne pregătim pentru ce va urma şi să achiziţionăm, în premieră în România, un computer tomograf cu un soft special care ne spune pe loc dacă un pacient este sau nu infectat
”Acest computer tomograf ne va fi extrem de util. Începând de luni, orice pacient care va intra în Institulul Matei Balş va fi scanat cu acest CT. În acest fel, vom şti, încă de la început, care este starea de sănătate a acestuia din punct de vedere clinic şi ne va ajuta să stabilim cu rapiditate cea mai potrivită metodă terapeutică. Îi mulţumesc Primarului Dan Tudorache pentru sprijinul oferit în combaterea acestui virus”, a precizat, la rândul său, Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Managerul Institutului “Matei Balş”.
Tomograf care depistează infectații cu COVID-19 a ajuns în București
Scanarea nu presupune interacţiunea medicului cu pacientul
”Datorită imaginilor precise ale plămânului obţinute cu acest CT, simptomele uşoare pot fi identificate în stadiul infectat timpuriu (permite observarea leziunilor mici, de până la 0,23 mm). Scanarea prin intermediul computerului tomograf este foarte simplă şi nu presupune interacţiunea medicului cu pacientul. Acesta intră, se aşează pe spate şi este scanat automat. Sistemul dispune de poziţionare automată la nivelul pieptului, precum şi de scanare prin apăsarea unei singure taste. Scanerul CT va fi util şi pentru alte tipuri de scanare CT, diferite de cele pulmonare”, au transmis reprezentanţii Primăriei Sector 1.
Primarul Daniel Todorache a precizat că aparatul a costat aproape un milion de euro şi va fi folosit de către Institutul Matei Balş, în baza unui contract de comodat.