Vești proaste pentru pensionari și studenți! De unde vrea să taie Guvernul pentru a face rost de bani

Ministerul Finanțelor a făcut public un act normativ care presupune tăieri drastice din anumite sectoare.

Ordonanța austerității
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Se pare că se anunță tăieri drstice din anumite sectoare, pentru a face economisiri care să ajutețara pe altă parte, de exemplu în Sănătate, unde, din cauza pandemiei de coronavirus, s-au făcut multe investiții. Astfel, Ministerul Finanțelor a publicat recet o Ordonanță de Urgență, supranumită „Ordonanța austeității”, ce presupune modificarea și completarea unor acte normative în vigoare. 

Ordonanța austerității
Ordonanța austerității[Sursa foto: Pxhere]

Ce presupun noile măsuri fiscale propuse de oficiali 

Dacă Ordonanța austerității va intra în vigoare, atunci pensiile românilor vor îngheța anul acesta, bugetarii nu vor mai primi vouchere de vacnță, vor fi eliminate sporurile pentru COVID-19 din Prefecturi, iar studenții vor trebui să plătească jumătatea din valoarea biletului de tren.

Actul normativ va fi dezbătut în zilele următoare! 

„Bugetele care au distrus România în ultimii ani au primit aviz pozitiv de la CES, dar acest buget care a primit în premieră aviz pozitiv de la Consiliul Fiscal a primit aviz negativ de la CES”, a declarat prim-ministrul României.

Citeste si: Raluca Turcan vrea să schimbe regulile salarizării bugetarilor! Proiectul de lege este gata în două luni

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că, spre exemplu, eliminarea voucherelor de vacanță vor dăuna industriei horeca, care este deja garv afectată de pandemia de coronavirus. Cu ajutorul acestor tichete, mulți români călătoreau prin toată România și era un câștig de ambele părți. 

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

De asemenea, înghețarea punctului de pensie poate fi o măsură prea drastică pentru bătrânii care aveau deja un venit foarte mic. 

Ordonanța austerității
Ordonanța austerității[Sursa foto: Pxhere]

Discuții aprinse pe seama eliminării gratuității la CFR pentru studenți 

Potrivit CES, eliminarea gratuității transportului feroviar pentru studenți are un impact de doar 0,001 din PIB, însă specialiștii economici spun că aceste măsuri sunt benefice pentru bugetul țării. 

„Fiecare dintre noi trebuie să muncească ca să îşi plătească vacanţă pentru că aşa este normal. În momentul în care s-au introdus, voucherele preţurile au crescut într-un mod foarte puternic”, a precizat un analist economic.

Citeste si: Ludovic Orban atacă Ordonanța austerității a lui Florin Cîțu! Ce schimbări propune liderul PNL pentru gratuitatea stundenților la CFR

Ludovic Orban și Florin Roman propun un amendament care prevede ca studenții să beneficieze de 24 de călătorii gratuite pe an.  

„Am pregătit un amendament împreună cu președintele partidului, Ludovic Orban, prin care practic vom amenda ordonanța guvernului care prevede reducerea cu 50%.

Amendamentul propus de subsemnatul și președintele Partidului Național Liberal menține gratuitatea, însă limitează numărul călătoriilor.

Propunerea noastră este ca studenții să beneficieze de 24 de călătorii gratuite, practic 2 călătorii pe lună pentru a se deplasa către unitatea de învățământ”,  a declarat Florin Roman. 

Decizia Executivului de a elimina biletele gratuite, i-a nemulțumit pe reprezentanții din Consiliul Național al Elevilor și organizația non-guvernamentală ANOSR, care au protestat în urmă cu câteva săptămâni în fața Guvernului. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Pensii 2021. Ministrul Muncii a făcut anunțul despre recalcularea pensiilor

Pensii 2021. Cine sunt românii care pot ieși la pensie cu 15 ani mai devreme

Guvernul Cîțu, schimbări majore în perioada următoare! Vor exista tăieri pe toate planurile

Horoscop Zilnic Luni 8 Martie 2021: Berbecii trebuie să fie atenți, Leii vor fi dați peste cap

Tragedia zilei în România! Doliu imens de 8 martie! A murit în urmă cu câteva momente

Nu combinați brânza cu aceste medicamente! Vă poate crește tensiunea arterială până la moarte! Nutriționistul Lygia Alexandrescu avertizează

Istoria secretă. Bombe atomice lângă România. Vecinii, la un pas să devină putere nucleară

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies