VIDEO Proteste în Ivești, județul Galați, după ce autoritățile au anunțat prelungirea carantinei cu încă 14 zile: „O fi masonerie. Își bat joc de noi”

Localnicii din Ivești, județul Galați, au ajuns la capătul răbdării, după ce autoritățile au decis prelungirea carantinei cu încă 14 zile.

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Zeci de localnici din comuna Iveşti, judeţul Galaţi, au ieşit în stradă, marţi, 27 octombrie, pentru a protesta faţă de decizia de prelungire a carantinei cu încă 14 zile. Măsura se aplică pentru unul dintre cartierele localităţii unde autoritățile au raportat o rată de infectare de peste 7 la o mie de locuitori.

Pentru a liniști mulțimea, a fost nevoie de intervenția echipajelor de Poliție și Jandarmerie.

Oamenii sunt revoltați pentru că nu își pot rezolva problemele personale, precum plata facturilor, mersul la cumpărături sau la bancă. În acest caz, autorităţile au întocmit o listă cu problemele fiecăruia, urmând ca acestea să fie rezolvate cu ajutorul autorităţilor locale şi al unor voluntari.

Proteste în Ivești, unde carantina a fost prelungită cu 14 zile
Localnicii din Ivești au ieșit în stradă

Situația epidemiologică, mai gravă decât la instaurarea carantinei pentru prima dată

La data instaurării restricțiilor, rata de infectare era de peste 10 la mia de locuitori și deși ar fi trebuit să scadă cu mult, n-a coborât sub 8 la mie. Autoritățile îi bănuiesc pe localnici că s-au furișat unii la alții, plictisiți de atâta stat acasă.

Proteste în Ivești, unde carantina a fost prelungită cu 14 zile
Localnicii nu au respectat regulile în carantină

Citeste si: „Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Localnicii au o explicație pentru aceste cifre. „ Vrei, nu vrei, ieși în curte că nu poți să stai numai în casă și ăla nu mai iese și el, aerul nu poți să oprești, umblă aerul și așa se îmbolnăvește lumea”, spun aceștia.

În aceste condiții, oamenii din Ivești s-au infectat pe capete, deși se aflau în carantină.

Proteste în Ivești, unde carantina a fost prelungită cu 14 zile
Localnicii dau vina pe aer pentru răspândirea virusului

Pe toată perioada în care li s-a interzis plimbarea inutilă, au fost monitorizați de structurile Ministerului Afacerilor Interne și cât au fost urmăriți, oamenii au numărat secundele până la expirarea carantinei. Numai că la ora la care ar fi trebuit să se ridice toate restricțiile, autoritățile i-au anunțat că prelungesc carantina cu alte două săptămâni.

Oamenii au ieșit în stradă să protesteze

Liderul comunității susține că localnicii nu au mâncare și nici bani. „Comunitatea n-are mâncare, n-are bani, n-are posibilitate. Avem societăți, alții n-au ce mânca, cu ce plătim, ce documentație ducem, să plătim TVA-urile sau ce trebuie la societate?! ”, spune acesta.

Citeste si: Klaus Iohannis: „Situația se agravează. Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă”. Autoritățile, pregătite să ia măsuri

Citeste si: Anunțul pe care îl așteaptă toți românii. Când începe vaccinarea în România. Nelu Tătaru: „Prima tranșă de vaccin anti-Covid vine în decembrie”

Unii localnici din Ivești cred că pericolul există, dar că este parte a unui plan ascuns. „Expansiune economică, nu mai vine cu arma după tine, îți cumpără degeaba, o mână de oameni conduce pe ceilalți, o fi masonerie, o fi nu știu ce, no...Își bat joc de noi, mamă, nu e chiar, e de gripă, eu am 80 de ani, aveam gripă, făceam ceaiuri, păi acuma mă bagă în camerele alea izolată, păi ce fac eu acolo?”, spun oamenii.

Proteste în Ivești, unde carantina a fost prelungită cu 14 zile
Oamenii s-au revoltat că a fost prelungită carantina

Cele mai afectate județe sunt Alba, Cluj, Harghita și Sălaj. În București, rata de infectare a scăzut de la 3,51, la 3,18 cazuri la mia de locuitori.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Poliția Română e în alertă! Cum se pot trezi locuitorii de la bloc cu amenzi usturătoare. Ce nu trebuie să facă în pandemie

Recunoști fetița din imagine? Un tablou cu ea a pus pe jar internetul, după ce s-a aflat ce scria pe spatele fotografiei

Cum a fost deconspirat un antrenor pedofil din Constanța chiar de mamele victimelor. Poliția nu a dorit să se implice

5 zodii vor începe săptămâna în forță. Sfaturi astrale pentru toate zodiile

Închisoare pe viaţă pentru șoferi! S-a schimbat legea. Se aplică din 28 iunie

Lora și Ionuț Ghenu au anulat nunta, după șapte ani de relație! Ce s-a întâmplat între cei doi

Prințul Charles, îngropat de un șeic. Cutremur la Casa Regală

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies