Vouchere de vacanţă 2020, pe suport electronic. Ce angajaţi din România beneficiază şi care este valoarea tichetelor

Salariaţii din învăţământ primesc în 2020 vouchere de vacanţă, în cuantum de 1.450 de lei per angajat. Din această sumă angajatorul va reţine impozitul pe venit de 10%, potrivit Ordinului Ministerului Educaţiei nr. 4635/2020.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Vouchere de vacanţă 2020, pe suport electronic. Ce angajaţi din România beneficiază şi care este valoarea tichetelor
Vouchere de vacanţă 2020, pe suport electronic. Ce angajaţi din România beneficiază şi care este valoarea tichetelor


In articol:

În anul 2020, salariaților din instituțiile de învățământ de stat li se acordă o singură indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, pe suport electronic, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în buget alocate cu această destinație.

În cazul în care un angajat nu dorește să primească vouchere de vacanţă, acesta trebuie să depună o solicitare scrisă în acest sens la unitatea/instituţia angajatoare, în termen de 30 de zile de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial.

Citeste si: Un bărbat, abandonat de soție din cauza problemelor de sănătate, se luptă să-și salveze viața. Vladimir are nevoie urgent de 12.000 de euro pentru a putea trăi. „Soția mea se săturase”

Citeste si: Delia a uitat de coronavirus! Artista și soțul ei au fugit în paradis: „Luăm barca și plecăm!”

Citeste si: VIDEO Polițiștii au descins la nunta familiei Halep: „Nu înţeleg de ce au stricat nunta. Erau 220 de persoane”. S-a lăsat cu dosare penale

Vouchere de vacanță 2020, pe suport electronic

Aceste vouchere urmează a fi virate în format electronic și vor putea fi folosite numai în baza buletinului de identitate în unitățile de cazare înscrise în programul guvernamental. Este foarte important de precizat și faptul că aceste vouchere de vacanță au o valabilitate de un an de zile.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Actul normativ prevede că beneficiază de vouchere toți salariații din unitățile de învățământ care au lucrat în 2020 indiferent de perioada lucrată.

La finalul perioadei de valabilitate a suportului electronic pe care au fost alimentate voucherele de vacanță sau la data încetării raporturilor de muncă, beneficiarul are obligația de a restitui angajatorului suportului electronic, iar acesta, la rândul său, va restitui suportul electronic unității emitente.

În cazul în care beneficiarul a utilizat în totalitate sau în parte voucherele de vacanță alimentate electronic și ulterior intervine o cauză de restituire, acesta va restitui angajatorului contravaloaera voucherelor de vacanță necuvenite, în termen de 30 de zile de la producerea cauzei care determină restituirea.

De asemenea, angajații vor putea opta doar pentru o singură categorie de vouchere. De menționat este și faptul că firmele care vor primi vouchere extrasezon în alte perioade decât cele prevăzute legal vor fi sancțioante cu amenzi de peste 50.000 de lei și riscă să nu mai poată primi astfel de tichete pentru o perioadă de doi ani.

 

 

 

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Simina Loica o face pe praf pe Bianca de la Puterea Dragostei, după Marea Finală: „Tot la filme pentru adulți va ajunge!”

Roxana Dobre și Florin Salam, sărut pătimaș în văzul tuturor! Cum s-au afișat cei doi

Roxana Buzoiu, reacție acidă după Marea Finală Puterea Dragostei: „Aveți creierul cât un bob de mazăre!”

Cumnatul Elenei Udrea, escapadă romantică la Vama Veche, cu logodnica FOTO

Gest necugetat al unui adolescent român. Și-a dat foc în curtea casei, iar tatăl lui a sărit în flăcări să-l salveze

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies