Zăpada și viscolul au făcut ravagii pe șoselele României. Cum va fi vremea în zilele următoare și de Crăciun

Cu toate că n-au lovit cu toată forța încă, zăpada și viscolul au făcut ravagii pe multe șosele din țară. În Harghita, zeci de camioane au rămas înțepenite pentru că drumarii au intervenit prea târziu, iar asfaltul se transformase în derdeluș. La Bistrița, șoferii au nimerit în șanțuri pentru că resposabilii s-au preocupat mai tare să toarne asfalt în loc să deszăpezească.

Autor: D.S.

Prima rundă de ninsoare și viscol a fost un examen de netrecut atât pentru șoferi cât și pentru autorități. În Harghita- zeci de tiruri au rămas înțepenite pe drum și cu greu au putut fi urnite. Utilajele de deszăpezire nu au putut face față vântului care spulbera toată zăpada pe asfalt- transformându-l într-un veritabil patinoar.

Nu a fost mai bine nici pe șoselele din Bistrița. Curajoșii care au îndrăznit să dea piept cu furia vremii și să înainteze s-au trezit direct în șanț. Ca să nu pățească la fel, alții au făcut cale întoarsă.

Citeste si: Misterul morții lui Răzvan Ciobanu. Zeci de întrebările au rămas fără răspuns după clasarea dosarului! Ce concluzii au tras anchetatorii

Autoritățile au intervenit prea târziu și atunci au făcut-o parcă în bătaie de joc. Au aruncat nisip cu mâinile goale dintr-o remorcă. În zadar- însă.

Citeste si: “Crucea este crăpată.” Ileana Ciuculete ar putea fi deshumată la 7 ani de la decesul ei. Motivul pentru care copiii ei vor acest lucru- kfetele.ro

Citeste si: Vestea cruntă despre VIOREL Lis! Din păcate, e adevărat. Oana Lis a confirmat- bzi.ro

Harnicii lucrători de la drumuri au fost mai preocupați să toarne asfalt pe un drum din satul Ardan. Imaginile i-au revoltat pe oameni.

Dincolo de necazuri, o astfel de vreme e prilej de bucurie pentru turiștii de la munte. În Poiana Brașov insa nu a nins destul, astfel că administratorii pârtiilor au pornit tunurile de zăpadă.

Pe tot muntele se fac depozite de omăt care să reziste până când temperaturile vor permite nivelarea pârtiilor.

Citeste si: Detalii înfiorătoare în cazul copiilor exploatați sexual de părinți! Abia acum s-a aflat prin ce chinuri au trecut ani la rând

La altitudini mai mari, stratul de zăpadă are aproape o jumătate de metru. În Masivul Bucegi- peisajul a fost unul de basm- iar cei îndrăgostiți de drumeții nu au putut să nu trăiască experiența.

Pe muntele Vlădeasa din Cluj- viscolul și gerul au încremenit peisajul ca într-un tablou de cleștar. Și așa va rămâne până la sfârșitul săptămânii.

Apoi- vremea se încălzește- spun meteorologii- pentru ca de Crăciun maximele vor ajunge chiar şi la 14 grade Celsius, în sudul teritoriului.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prietenul lui Cornel Galeș aruncă bomba! De ce nu mai era văduvul Ilenei Ciuculete impresar: „O altă artistă mai tânără”

Promo Puterea dragostei 4 decembrie. Roxana îl sună plângând pe Turcu: "Nu mai vreau să stau aici fără tine"

Gestul rușinos facut de un milionar din Iași! Cum a fost filmat de camerele de supraveghere

Reușite pe bandă rulantă pentru Berbeci, Lei și încă 3 zodii. Trag banii la voi pe final de an

Ungurii au trimis o undă de șoc în toată Europa! Budapesta a fost de neclintit: Ambiţia noastră este...

„Cele mai frumoase poze pe care mi le-a făcut vreodată.” Lia Bugnar, adevărul despre despărțirea de Anghel Damian

Daniela Crudu, batjocorită de un artist. „O vreau la hotel. Păcat că e gravidă”

Eroul Portugaliei, Goncalo Ramos, după tripla contra Elveției. Ce spune despre Cristiano Ronaldo: ”A vorbit cu mine!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies