A murit fondatorul trupei "Sfinx". Corneliu Bibi Ionescu avea 76 de ani

Basistul și fondatorul trupei "Sfinx" a încetat din viață în urmă cu puțin timp.

Autor: Roxana Ștefania

In articol:

Lumea muzicii este în doliu. Corneliu Bibi Ionescu, cel care a pus bazele celebrei trupe "Sfinx", a decedat în urmă cu puțin timp. El a fost singurul membru care nu a părăsit formația până la destrămarea ei.

Citeste si: Mesajul straniu al fiicei lui Dan Andrei Aldea de la Sfinx, la câteva zile după moartea tatălui său: ”O mică precizare”

Fondatorul trupei "Sfinx" a murit la 76 de ani

Vestea că Bibi Ionescu s-a stins din viață a căzut ca un trăsnet peste colegii lui de breaslă și peste cei apropiați: "Am aflat astăzi vestea tristă că ne-a părăsit Corneliu „Bibi” Ionescu", scrie andreipartos.ro. Corneliu Bibi Ionescu s-a născut în 1945.

Corneliu Bibi Ionescu avea 76 de ani

Corneliu Bibi Ionescu, alături de Manea Mihai-Croco

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce nu ai voie să faci pe 21 mai 2022 de Constantin și Elena- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

El a fost fondatorul și basistul trupei "Sfinx", formație din care a făcut parte neîntrerupt, de la înființare și până în momentul în care s-a destrămat: "Povestea formaţiei SFINX începe cu trei liceeni: Corneliu Bibi Ionescu, Octav

Zemlicka şi Cristian Valica, care se întâlneau într-o cofetărie din apropierea Pieţei Romane, pentru a discuta despre muzica ascultată pe la posturile de radio străine şi au ajuns la concluzia că ar putea şi ei să cânte într-o trupă. Până prin anul 1967 nu se întâmplă nimic spectaculos. Joia, sâmbăta şi duminica cântau în casele de cultură sau la seratele studenţeşti, iar în sezonul estival erau angajaţi pe litoral cântând mai întâi la Mamaia, iar apoi la Eforie Nord.
De aici începe SFINX…"
, a scris Manea Mihai-Croco, fostul membru al trupei "Barock", pe rețelele de socializare.

Corneliu Bibi Ionescu a creat o adevărată industrie a sistemelor de amplificare sonoră

Corneliu Bibi Ionescu

[Sursa foto: Facebook]

Corneliu Bibi Ionescu a intrat în domeniul afacerilor, după destrămarea trupei "Sfinx"

Cariera lui Corneliu Bibi Ionescu a luat o întorsătură neașteptată după ce trupa "Sfinx" s-a destrămat. Artistul a intrat în domeniul afacerilor și a pus pe picioare o firmă care se ocupa cu sistemele de amplicare a sunetelor.

Într-un interviu mai vechi, artistul povestea cum ajunsese să îi construiască prima chitară lui Dan Aldea, liderul formației "Sfinx": "Toți ceilalți făcuseră Conservatorul, dar eu eram de formație inginer. Știam foarte bine trigonometrie și fizică, căci am făcut vreo zece ani de facultate… Prima dată Sfinx a cântat cu acest oscilator la Casa Studenţilor, în ’73. Cum să vă spun!? Era un rahat, dar oamenii vedeau şi auzeau aşa ceva pentru prima dată. Când am apărut cu el pe scenă – îl vopsisem în verde, că vopsea din aia aveam pe-acasă – a fost un fel de revoluţie.

Citeste si: Dan Andrei Aldea renunțase la cetăţenia română: “Nu-şi doreşte să mai aibă absolut nimic de-a face cu neamul său” Vezi motivul pentru care artistul decedat a fost scârbit de România!

A contat foarte mult momentul. Când ne-am luat pe urmă un Korg, deja nu mai conta, nu mai impresionam pe nimeni… (…) Ştiu totul și despre amplificatoare, sunt împăratul lor… în locul fundurilor de plastic la tobe foloseam piele de capră, sub care ţineam becuri aprinse pentru a le păstra calde, să nu se dezacordeze. (…) Cum construiam o chitară? Mai întâi mergeam la un lutier cu un grif şi cu restul, apoi aplicam dozele, făcute tot de mine din magneţii extraşi din tuburile cinescop ale televizorului – ieşeau nişte doze ca de Stratocaster.

Corneliu Bibi Ionescu a fost singurul membru care nu a părăsit trupa până la desființarea ei

Trupa Sfinx

[Sursa foto: Facebook]

Ca să aflu cum se face, mergeam la Biblioteca Naţională, la secţia de Periodice, ceream «Revue du Son» şi aşa, pas cu pas, m-am lămurit cum se construiesc toate. (…) Era foarte problematic atunci să ai instrumente. Eu i-am construit lui Dan Aldea prima chitară, la care am folosit o doză adusă din RDG. Dan era genial prin felul în care ştia cum să se folosească de toate imperfecţiunilor sculelor…", spunea fondatorul trupei "Sfinx", într-un interviu publicat de andreipartos.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Renumitul artist Meat Loaf a murit la vârsta de 74 de ani. Vestea a fost confirmată de familia sa: „Știm cât de mult a însemnat el pentru mulți dintre voi”

Ultimele cuvinte rostite de tatăl lui Dinu Maxer, înainte să moară! Ce i-a transmis fiului său de pe patul de spital: „Nu uit lucrurile astea”

Moment sfâșietor la spectacolul în memoria lui Petrică Mîțu Stoian. Ce a apărut pe scenă când ar fi trebuit să cânte artistul. Toți spectatorii s-au frecat la ochi Imagini...

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

ACORD DE PACE între Rusia și Ucraina! Vestea cea mare a venit de la Kiev

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Pentru Vladimir Putin, războiul din Ucraina este pe viață și pe moarte. Înfrângerea ar putea însemna decesul liderului

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies