Care este cea mai mică țară care participă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022

Iată care este cea mai mică țară participantă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au început în data de 4 februarie și urmează să se încheie în data de 20 februarie a acestui an. Iată care este cea mai mică țară participantă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022, dar și alte detalii interesante despre ediția curentă a acestei competiții! 

Cea mai mică țară care participă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022

La Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 s-au calificat 91 de Comitete Naționale, printre care Haiti și Arabia Saudită, care debutează pentru prima dată la Olimpiada de iarnă. Totodată, și Kenya a avut un sportiv calificat la Olimpiadă, însă s-a retras. Cea mai mică țară care participă la competiția de la Beijing este Liechtenstein. Oficial Principatul Liechtenstein, aceasta este de fapt un microstat germanofon din Europa Centrală, o monarhie constituțională cu rang de principat, condus de principele de Liechtenstein.

În cadrul Jocurilor de iarnă, această țară a devenit cel mai mic stat care a produs un campion olimpic, întrucât la cursa de schi alpin, slalom feminin, Hanni Wenzel a fost declarată câștigătoare.
Iată care este delegația României la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022, dar și alte lucruri interesante despre această competiție!

Care este cea mai mică țară care participă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022

Care este cea mai mică țară care participă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Care este delegația României la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022

România a trimis nu mai puțin de 21 de sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022. Iată care sunt aceștia în funcție de categoria la care concurează, potrivit digisport.ro!

Biatlon (2): Natalia Ushkina (individual, sprint, urmărire- feminin), George Colţea (sprint, individual, urmărire- masculin)

Bob (6): Andreea Grecu (monobob, bob 2 feminin), Katharina Wick (bob 2 feminin); Mihai Tentea (bob 2 masculin, bob 4 masculin), Ciprian Daroczi (bob 2 masculin, bob 4 masculin), Raul Dobre (bob 4 masculin), Cristian Radu (bob 4 persoane)

Sanie (4): Raluca Strămăturaru (feminin, ştafetă), Valentin Creţu (masculin, ştafetă), Marian Gîtlan, Darius Şerban (dublu masculin, ştafetă)

Citeste si: Ce note au obținut la BAC vedetele. Adriana, fiica cea mică a lui Adrian Minune nu a fost prea norocoasă- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Patinaj viteză (1): Mihaela Hogaş (feminin)

Schi fond (3): Timea Lorincz (schiatlon, sprint liber- feminin), Paul Pepene, Raul Popa (schiatlon, sprint liber, sprint echipe- masculin)

Schi sărituri (3): Daniela Haralambie (trambulină normală- feminin), Andrei Feldorean (trambulină normală, trambulină mare- masculin), Daniel Cacina (trambulină normală, trambulină mare- masculin)

Schi alpin (2): Maria Constantin (slalom, slalom uriaş- feminin), Alexandru Ştefănescu (slalom, slalom uriaş- masculin)

Citeste si: EXCLUSIV! Camelia Potec le prezice un 2022 și mai bun lui Robert Glință și David Popovici: „Îmi doresc ca ei să ajungă acolo unde își doresc, la Jocurile Olimpice de la Paris!”

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 au zăpadă 100% artificială

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 aduc o premieră în istoria acestor jocuri, astfel că, zăpada de la Beijing este 100% artificială. În capitala Chinei nu există nici măcar un fulg de nea în afara zonei olimpice. O altă premieră este faptul că Beijing este primul oraș din lume care găzduit atât Jocurile Olimpice de vară în anul 2008, cât și Jocurile Olimpice de iarnă din această iarnă.

La jocul din acest an au acces foarte puțini spectatori, iar aceștia au acces doar pe bază de invitație. Aceștia au obligația de a respecta un protocol foarte strict din punct de vedere al virusului COVID-19. Mai exact, ei nu au voie să scandeze pentru a nu împrăștia salivă în zonă, ci doar să aplaude.
Iată ce a declarat președintele chinez Xi Jinping legat de Jocurile Olimpice de iarnă de anul acesta: „Lumea își îndreaptă privirile spre China, iar China este pregătită. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a oferi lumii niște Jocuri raționalizate, sigure și splendide.”

Citeste si: Imaginile care fac înconjurul internetului! Vladimir Putin, gest surprinzător făcut la ceremonia de deschidere Jocurilor Olimpice de Iarnă

Despre Jocurile Olimpice de iarnă

Jocurile Olimpice de iarnă reprezintă un eveniment sportiv care se desfășoară o dată la 4 ani. Primele jocuri de acest fel au avut loc în anul 1924 în Franța, iar până în anul 1992, ele s-au desfășurat în aceiași ani cu Jocurile Olimpice de vară. Începând cu anul 1994, Jocurile Olimpice de iarnă au loc tot din patru în patru ani, însă decalate cu doi ani față de jocurile de vară.
A XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice este un eveniment multi-sportiv internațional major, care a început în data de 4 februarie a acestui an și se va încheia în ziua de 20 februarie 2022. Concursul se află la cea de-a treia ediție consecutivă desfășurată în Asia, după Pyeongchang 2018 și Tokyo 2020. Totodată, Beijing este cel mai mare oraș-gazdă al jocurilor Olimpice de iarnă, recordul orașului Vancouver 2010 fiind detronat.

 

Surse: digisport.ro, eurosport.ro, mediafax.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un reporter a fost săltat în timpul live-ului de la Jocurile Olimpice din Beijing. Cum i-a supărat pe chinezi?

Cristina Neagu revine cu forțe proaspete la naționala de handbal după un an de pauză! Cristian Gațu, dublu campion mondial la handbal: „Neagu face cât jumătate din echipa...

Mă faci colonel? Te fac general! Ce președinte de țară luptă cot la cot cu Putin în conflictul cu Ucraina?

7 zodii vor avea parte de schimbări dure dar necesare astăzi. Ce se întâmplă cu restul zodiilor

LEGEA PENSIILOR se schimbă complet! Vestea dimineții pentru milioane de români

"Am vrut să țin acest regim" Giulia Nahmany ține o dietă drastică! A slăbit 35 de kilograme într-un timp record

Radarele fixe ar putea reveni pe drumuri. Un deputat propune modificarea legislației rutiere

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies