Care sunt simptomele infecției cu Omicron! Cum se diferențiază de variantele precedente ale coronavirusului

Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 este puțin diferită față de celelalte. Iată ce a descoperit un medic!

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Tulpina Omicron a fost identificată recent pentru prima dată în Africa de Sud, iar mutațiile pe care le include acestea sunt extrem de numeroase și periculoase, spun oamenii de știință care continuă să o cerceteze. A început să se răspândească încet, dar sigur și deja face primele îmbolnăviri.

Cea mai mare temere a experților în sănătate este faptul că această nouă versiune a virusului SARS-CoV-2 ar putea să ocolească răspunsul imun, iar asta ar putea genera o catastrofă.

Mai multe state au luat deja decizia de a închide țările și a interzice străinilor să intre pe teritoriul lor, iar multe țări deja iau în calcul astfel de măsuri. Specialiștii spun că este doar o chestiune de timp până când noua variantă se va răspândi în mai toată lume. Totuși, se continuă cercetările pentru a se stabili dacă Omicron poate să genereze un nou val pandemic, așa cum a fost în cazul variantei Delta din cauza căreia milioane de oameni s-au îmbolnăvit și extrem de mulți și-au pierdut viața. Iată care sunt simptomele infecției cu noua tulpină a coronavirusului identificate până în prezent. 

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Ce simptome are infecția cu Omicron. Ce s-a observat la pacienții din Africa de Sud infectați cu această nouă tulpină 

Angelique Coetzee, care are un cabinet privat în capitala administrativă a Africii de Sud, Pretoria, spune că a sesizat mai multe simtome bizare la pacienții diagnosticați cu COVID-19. Toți cei care s-au dovedit a fi infecțați cu Omicron au prezentat markeri neobișnuiți precum oboseala extremă și pulsul ridicat.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

De asemenea, niciunul dintre pacienții COVID examinați de ea nu au prezentat pierderea gustului și a mirosului, simptome extrem de frecvente în cazul infecției cu coronavirus. Totodată, medicul a mai avertizat asupra faptului că tulpina ar putea fi mai agresivă în cazul celor care au și alte boli. Printre simtomele infecției cu Omicron se numără: 

  • oboseală intensă
  • febră musculară
  • tuse ușoară
  • nivel ridicat puls
  • dureri de cap puternice
  • fără pierdere gust/miros

Citeste si: Octavian Jurma vine cu scenarii sumbre pentru sărbătorile de iarnă: „Probabilitatea ca Omicron sa ajungă in România este de 100%”

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce se întâmplă cu vacanța de iarnă a elevilor în contextul apariției Omicron! Sorin Cîmpeanu face anunțul: „Nu iau în considerare nimic altceva”

Tulpina Omicron a fost denumită științific B.1.1.529 și a fost decoperită în Botswana, o țară din partea de sud a Africii. Noua variantă poartă mutațiile K417N și E484A care sunt similare cu cele de pe varianta „Beta” din Africa de Sud. Totuși, are și N440K care se regăsește în varianta Delta, dar și S477N, pe varianta din New York, care fac ca dezvoltarea anticorpilor să fie una mai mică. Ceea ce este mai înfricoșător, spun specialiștii, este faptul că tulpina prezintă mutațiile P681H și N679K, care în aceeași combinație o fac să fie rezistentă la serurile anti-COVID. Totodată, mutația N501Y o face să fie mult mai contagiasă. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies