Ce restricții s-ar putea impune din cauza Omicron! Raed Arafat: „Nimeni nu va putea s-o oprească”

Au fost raportate deja primele cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului: Omicron. Ce spune șeful DSU despre apariția ei în România.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Valul patru al pandemiei de coronavirus, generat de varianta Delta, care se face vinovată de multe decese și îmbolnăvără la nivel mondial, începe să-și piardă din intensitate. Dacă unele țări au declarat deja că au depășit perioada critică, în România valul patru este pe final. Totuși, nici bine nu am trecut de un obstacol că specialiștii în sănătate anunță deja apariația unei noi tulpini.

Omnicron, apărută în Africa de Sud, este cea care a băgat frica în oamenii de știință, căci momentan încă nu se cunosc prea multe detalii despre ea. Un lucru este cert, deja a început să facă îmbolnăviri în mai multe state din lume.

Autoritățile din România spun că varianta nu poate fi împiedicată din a se răspândi, ci, prin restricții, pot doar să amâne momentul în care își va face simțită prezența pe teritoriul țării noastre. Raed Arafat, șeful DSU, a explicat că tot ce se poate face este să fie respectate restricțiile impuse la nivel european. Momentan, mai spune acesta, nu se pune problema închiderii granițelor. 

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

„În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav.

Deci, astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni.

Noi, la acest moment, aplicăm regulile pe care se aplică la nivel european. La acest moment nu se discută în Europa de închidere de granițe, dar se discută de limitare de acces pentru cetățenii din țările respective și persoanele care se repatriază să intre printr-un mecanism mai strict de carantinare”, a precizat şeful DSU.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Vaccin anti-COVID

Vaccin anti-COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Omicron, rezistentă la vaccinul anti-COVID?!

Una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor de știință este ca noua varianta a coronavirusului să ocolească răspunsul imun, aces lucru putând fi chiar o catastrofă. Totuși, acest lucru nu a fost demonstrat încă, motiv pentru care Raed Arafat continuă să-i îndemne pe oameni să se vaccineze anti-COVID, reiterând că numai prim imunizare putem să

scăpăm de alte valuri ale pandemiei de coronavirus. 

Citeste si: Autoritățile au hotărât. Au fost impuse noi restricții în România, pentru limitarea răspândirii tulpinii Omicron. Malawi a fost introdusă pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

„Vaccinurile sunt funcționale pe toate tulpinile care au fost până acum. Acum avem o tulpină care nu știm încă care este impactul ei. Deci n-ai cum să vii să spui păi pentru că a apărut tulpina atsa eu nu mă mai vaccinez. Va dura mult timp ca să ajungă această tulpină predominantă.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, îngrijorat de noua tulpină sud-africană, Omicron: "Numărul de cazuri a crescut destul de rapid"

Și atunci vaccinul în continuare protejează și este soluția pentru a opri următoarele valuri. Să vedem cum ajunge tulpina asta, dacă va deveni predominantă… Poate între timp se vor găsi solușii tot prin modificarea vaccinurilor”, a mai spus Raed Arafat.

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies