Ce să NU mănânci înainte de culcare dacă vrei un somn bun și odihnitor

Ce nu ar trebui să mănânci înainte de culcare dacă vrei să dormi bine și să te simți odihnit dimineața.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Ce să NU mănânci înainte de culcare dacă vrei un somn bun și odihnitor


In articol:

Ce nu e bine să mănânci înainte de culcare. Mâncărurile care îți fac rău dacă le consumi înainte să te culci. Topul preparatelor pe care trebuie să le eviți seara, înainte de a merge la culcare.

Dacă vrei să adormi repede, să ai un somn liniștit și odihnitor și să nu te trezești peste noapte, specialiștii susțin că sunt anumite alimente pe care trebuie să le eviți la cină. Sunt mâncăruri care provoacă arsuri sau reflux, alimente care dau energie și care nu sunt indicate la masa de seară.

Ce să NU mănânci înainte de culcare dacă vrei un somn bun și odihnitor
 

Ce să nu mănânci înainte de culcare: Crucifere

Cruciferele (varza, broccoli, conopida, ridichile) nu sunt indicate înainte de culcare. Se digeră greu și, în loc să se odihnească, organismul va fi ocupat să le proceseze. Evită să mănânci crucifere seara, la cină! Conțin vitamine și fibre benefice organismului, dacă sunt consumate la masa de prânz.

Ce să NU mănânci înainte de culcare dacă vrei un somn bun și odihnitor
 

Ce să nu mănânci înainte de culcare: Ciocolată neagră

Ciocolata neagră nu trebuie consumată seara înainte de culcare. Conține cafeină și aminoacizi care îți vor da energie, nicidecum nu te vor lăsa să dormi liniștit. Ciocolata neagră, cu conținut mare de cacao te ține alert, energic, crește pulsul și te va împiedica să adormi. Pentru un somn bun, odihnitor, trebuie să mănânci pătrățica de ciocolată cât mai devreme, după-amiaza, nu după cină.

Ce să nu mănânci înainte de culcare: Măncăruri iuți (picante)

Dacă vrei să adormi rapid și să te odihnești bine pe timpul nopții, evită mâncărurile picante. Ardeiul iute, alte condimente sau preparate picante pot declanșa arsuri. Pun sângele în mișcare și, în loc să adormi, vei sta treaz și te vei simți plin de energie. Ingredientele picante cresc temperatura corpului, iar pentru un somn bun organismul are nevoie să își scadă treptat temperatura.

Citeste si: CEAIURI bune pentru SOMN: Ce să bei înainte de culcare ca să adormi instant

Citeste si: Remedii pentru insomnie. Ce alimente te ajuta sa dormi liniștit

Studiile făcute au arătat că persoanele care au mâncat la cină preparate iuți au avut insomnii sau s-au trezit în timpul nopții și nu au mai reușit să adoarmă.

Ce să nu mănânci înainte de culcare: Carne roșie

Nutriționiștii susțin că nu e bine să mănânci carne roșie la cină dacă vrei un somn bun. Friptura de vită sau carnea tocată conțin o cantitate mare de proteină, se digeră foarte greu și pot provoca arsuri sau reflux. Pentru că e un preparat care pică greu, organismul va face eforturi pentru a-l digera, te poate balona și te va împiedica să ai un somn liniștit și odihnitor.

Ce să NU mănânci înainte de culcare dacă vrei un somn bun și odihnitor
 

Ce să nu mănânci înainte de culcare: Sos de roșii

Dacă vrei să știi ce să nu mănânci înainte de culcare, avem răspunsul pentru tine și e unul suprinzător: sosuri pe bază de roșii. Pastele cu sos roșu te vor împiedica să te odihnești peste noapte.

Citeste si: Rugăciunea de seară. Se rostește înainte de culcare

Sosurile roșii, cu ulei și tomate, sunt acide și pot provoca reflux gastroesofagian sau indigestie. Dacă sosul are și roșii și ardei iute va fi cu atât mai greu să reușești să dormi după o astfel de cină.

Ce să NU mănânci înainte de culcare dacă vrei un somn bun și odihnitor
 

Ce să nu mănânci înainte de culcare: Țelină

Poate e surprinzător pentru unii, însă țelina e pe lista alimentelor pe care nu trebuie să le mănânci înainte de culcare. Și asta pentru că este diuretică! Cu cât mănânci mai multă țelină la cină, cu atât cresc șansele să te trezești peste noapte ca să mergi la toaletă pentru a urina.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate