Ce se întâmplă cu banii Ilenei Ciuculete, după moarte? Zeci de artiști trecuți în neființă au conturi bancare nerevendicate EXCLUSIV

S-au împlinit doi ani de la moartea Ilenei Ciuculete, timp în care s-a dat o adevărată bătălie pentru averea artistei.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere


In articol:

Cornel Galeș s-a războit cu cei doi băieți ai Ilenei Ciuculete în instanță pentru averea acesteia iar una dintre principalele mize ale luptei a reprezentat-o drepturile de autor. Culmea e că banii artistei nu au fost revendicați de nimeni.

Astfel, în baza de date CREDIDAM, organism de gestiune colectivă pentru administrarea drepturilor artiștilor interpreți, Ileana Ciuculete figurează pe lista membrilor decedați pentru care organizația ”nu deține de la moștenitori documente doveditoare în acest sens”. Practic, în martie 2018 (ultima actualizare pe site-ul ORDA), pentru Ileana Ciuculete nu venise nimeni să solicite banii colectați de pe urma difuzărilor melodiilor acesteia.

fara descriere

Citeste si: Cele mai compromițătoare dezvăluiri despre Meghan și Harry. Cuplul e revoltat - evz.ro

Iurie Darie, Nae Lăzărescu și Ioan Gyuri Pascu pe lista ”fără moștenitori”

Nu doar Ileana Ciuculete se află în această situație ci și nume mari din lumea artistică, pentru care moștenitorii nu au adus acte să le dovedească această calitate: Iurie Darie, Mișu Fotino, Șerban Ionescu, Nae Lăzărescu, Ioan Gyuri Pascu, Rodica Tapalagă sau Olga Tudorache.

Banii artiștilor fără moștenitori declarați se declară ca nerepartizați și rămân într-un cont până când aceștia apar și îi revendică. În 2015, CREDIDAM a declarat peste 938.000 sume nerepartizate.

Citeste si: Cornel Galeș nu-i poate ierta pe băieții Ilenei Ciuculete! Ce a postat ”văduvul” din Spania

Citeste si: Mugurel Sfetcu a venit cu familia la mormântul celebrei sale mame, Ileana Ciuculete FOTO

Citeste si: Ce a apărut la mormântul Ilenei Ciuculete, la doi ani de la decesul acesteia! Cornel Galeş i-a făcut o slujbă de pomenire! FOTO

În acest moment, moștenitorii drepturilor de autor au devenit băieții Ilenei Ciuculete, în urma unei decizii a instanței de la sfârșitul anului trecut. Aceștia au declarat recent că sunt fericiți că dețin drepturile pentru că acum pot să-i cânte liniștiți melodiile mamei lor, ducând mai departe tradiția în familie.    

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate