Cercetătorii israelieni au descoperit cheia. Să fie asta salvarea omenirii în lupta cu COVID-19?: „Poate să neutralizeze boala”

Cercetătorii israelieni au făcut o descoperire care ar putea să pună capăt virusului COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

 Cercetătorii israelieni au descoperit cheia. Să fie asta salvarea omenirii în lupta cu COVID-19?


In articol:

Se anunță un progres uriaș în ceea ce privește lupta cu COVID-19. Specialiștii israelieni ar fi reușit să izoleze un anticorp care deține un rol cheie în felul în care noul coronavirus poate să fie controlat.

Decoperirea care ar putea să pună capăt pandemiei de COVID-19

Descoperirea Israelului a fost făcută publică luni, 4 mai, de către ministrul apărării. Acesta a declarat că a fost făcut un pas extrem de important în cadrul eforturilor depuse în vederea dezvoltării unui tratament împotriva pandemiei de coronavirus, informează Agerpres.

„Anticorpul monoclonal de neutralizare dezvoltat de Institutul Israelian pentru Cercetări Biologice (IIBR) poate să neutralizeze boala cauzată de noul coronavirus în organismele purtătorilor”, a declarat ministrul israelian al apărării, Naftali Bennett, într-un comunicat.

Citeste si: Cum vor arăta concediile românilor pe litoral. Propunerea autorităților: „Să nu fie luați pe nepregătite”

Citeste si: Întâlnire între romi și prefectul Brașovului. I-au rugat să înceteze cu scandalurile

Sursa citată mai precizează că Naftali Bennett a vizitat luni sediul IIBR, unde a fost informat despre “o descoperire importantă pentru găsirea unui antidot împotriva noului coronavirus”.

Conform aceluiași comunicat, directorul IIBR, Shmuel Shapira, a spus că formula anticorpului specific a fost deja brevetată, iar autorităţile israeliene se află în prezent în căutarea unei companii internaţionale care să producă tratamentul la scară industrială.

 Cercetătorii israelieni au descoperit cheia. Să fie asta salvarea omenirii în lupta cu COVID-19?

Citeste si: Maria Andria, cântăreața diagnosticată cu cancer, a fost operată de urgență! Primele declarații de pe patul de spital: „Nu am voie să vorbesc..”

Citeste si: Klaus Iohannis, veste bună pentru companiile şi investitorii români: „România va ieși cu bine din această criză”

Israelul, în colaborare cu IIBR încearcă dezvoltarea unui tratament sau a unui vaccin împotriva SARS-CoV-2, se pune accentul  inclusiv pe testarea probelor sangvine prelevate de la pacienţii care s-au vindecat de noua boală, care a făcut ravagii.

Anticorpul izolat în laboratoarele IIBR este monoclonal, ceea ce înseamnă că derivă dintr-o singură celulă însănătoşită, şi deţine, din acest motiv, o valoare potenţială mult mai mare pentru dezvoltarea unui tratament.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate