Cine este Alexandra Dines, soția celui mai bogat român

Cine este Alexandra Dines, soția celui mai bogat român. Soțul acesteia este unul din fondatorii UiPath Foundation.

Alexandra Dines
Alexandra Dines[Sursa foto: Facebook]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Cine este Alexandra Dines, soția celui mai bogat român. Vezi cu se se ocupă soția celui care a creat UiPath Foundation.

Cine este Alexandra Dines, soția celui mai bogat român

Alexandra Dines este soția lui Daniel Dines, cel mai bogat român. Aceasta este președintele boardului UiPath Foundation, iar soțul său este unul dintre fondatori.

Citeste si: Peste 98.000 de persoane au semnat o petiție ca Jeff Bezos să rămână în spațiu: ”Nu-i permiteţi să revină pe Pământ”

Alexandra Dineș este graphic designer, domeniu în care activează de peste 11 ani. Înainte de a începe activitatea ca freelancer, Alexandra a lucrat pentru companiile Deskover, UiPath şi Honeywell.

În decembrie 2018, Alexandra a devenit preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, informează Ziarul Financiar.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti.

Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat Alexandra Dines.

Daniel Dines
Daniel Dines[Sursa foto: Facebook]

Cine este Daniel Dines, fondatorul UiPath

Daniel Dines este unul dintre programatorii români care au cunoscut succesul și în afara granițelor. În vârstă de 49 de ani, fondatorul UiPath, are o avere de peste opt miliarde de dolari, după a doua zi de tranzacţionare a companiei la Bursa de la New York. 

Daniel Dines se poziţionează pe locul 464 în clasamentul Forbes al celor mai bogate persoane în anul 2021, cu o avere estimată de publicaţia americană la peste 8 miliarde de dolari în urma listării de la New York a UiPath.

Doar doi români sunt incluşi pe lista Forbes a celor mai bogate persoane din lume, Daniel Dines şi Ion Ţiriac, care este pe locul 1915 cu o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari.

Spre comparaţie, primul loc este ocupat de Jeff Bezos, fondator al Amazon, cu o avere de 196 miliarde de dolari.

Ce este UiPath Foundation 

UiPath Foundation este o organizație care are ca scop susținerea copiilor din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”. Organizația a fost fondată de compania UiPath, în ianuarie 2019.

Citeste si: Cine este Daniel Dines, fondatorul UiPath. Cum a ajuns cel mai bogat român din lume. „Am avut o idee nebunească!”

În 2020, UiPath Foundation a avut venituri de peste 23 de milioane de lei şi un număr mediu de 10 angajaţi, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe.

Daniel Dines, soțul Alexandrei, a devenit cel mai bogat om din România după lansarea companiei UiPath la bursa din New York.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Peste 98.000 de persoane au semnat o petiție ca Jeff Bezos să rămână în spațiu: ”Nu-i permiteţi să revină pe Pământ”

Viorel Lis, declarații despre avere. Cine va moșteni tot, după moartea lui?

Paul McCartney împlineşte astăzi 79 de ani! Vezi cum arăta celebrul basist în tinereţe

Horoscop Zilnic Duminică 1 August 2021: LEUL va fi pus în situații stresante încă de la primele ore ale dimineții, iar VĂRSĂTORII nu pot accepta faptul că sunt momente în viață...

S-a deschis focul la granița României! Armata a intervenit imediat

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Jador a fost la un pas de moarte! Doar norocul l-a scăpat. „El plângea...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies