Coronavirus a început să cauzeze decese oamenilor de 30 - 35 de ani? Explicațiile date de Nelu Tătaru, ministrul sănătății

”Niciodată un român nu a fost luat de pe stradă pentru un simplu strănut”, explică Nelu Tătaru.

Distribuie pe:

Autor: I.N.

Coronavirus a început să cauzeze decese oamenilor de 30 - 35 de ani? Explicațiile date de Nelu Tătaru, ministrul sănătății


In articol:

Nelu Tătaru anunță creșterea riscului virusului COVID-19. Acesta a făcut noi declarații despre cine poate fi infectat cu coronavirus, la ce nivel a ajuns media vîrstei celor infectați, și unde ne aflăm acum cu privire la numărul de cazuri.

“Suntem la nivelul lunii aprilie, vârful a fost pe 29 aprilie, suntem la nivelul lunii aprilie în acest moment. Dacă o anumită idee nu se propaga în spaţiul public şi nu era împrăştiată într-un mod agresiv chiar de factori politici care vreau să cred că rămân responsabili, ar fi trebuit ca în acest moment să fim la baza pantei descendente şi să nu trecem printr-o a doua cocoaşă a primului val pandemic”, a explicat Nelu Tătaru, citat de news.ro. 

Citeste si: Românii din Ungaria, obligați să stea în carantină!

Citeste si: The Old Guard, în top pe Netflix. Ce notă i-a dat IMDB

Citeste si: Donald Trump apare purtând mască în public pentru prima dată de la începutul pandemiei: „Există un loc şi un moment pentru asta”

Coronavirus a început să cauzeze decese oamenilor de 30 - 35 de ani? Explicațiile date de Nelu Tătaru

Decese la oamenii de 30 - 35 de ani, care nu aveau comorbidități

"Și la noi a scăzut media de vârstă și avem și particularități fenotipice. Putem vedea decese la 30 - 35 de ani care nu aveau comorbidități și care fac reacție de inflamație cu deces. Într-adevăr, agresivitatea acestui virus este foarte mare, nu alege, iar în ultima perioadă s-a observat că tinerii pot face forme supraacute, mai ales în momentul inflamator, acea furtună de citochine care duce și la deces. Atunci avem și o scăderea mediei de vârstă. În general, noi suntem pe la 45 - 55 de ani, cam aici este media la noi".

„Avem internări și externări într-un ritm extrem de mare. Numărul de pacienți care se prezintă la camera de gardă și care sunt și confirmați sunt în marea majoritate, în ultimele zile, pacienți tineri, cu forme moderate de boală, dar și pacienți cu afectare pulmonară cu forme severe. Tot mai puțini asimptomatici, tot mai puține persoane care nu necesită asistență importantă din partea personalului medical”, a spus Mahler pentru Digi24.

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate