
kanald.ro
Cu ce se mănâncă avocado. 5 idei de preparare și servire
Diverse
Cu ce se mănâncă avocado. Vezi ce combinații delicioase poți face folosind avocado.
Cu ce se mănâncă avocado. 10 idei de preparare și servire. Vezi ce conține acest fruct, dar și ce beneficii are consumul de avocado.
Citeste si: Naomi și Dorobanțu se sărută! Concurenții n-au mai rezistat și au dat frâu liber sentimentelor- kanald.ro
Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala, clasificat în familia Lauraceelor, împreună cu camforul, scorțișoara și dafinul.
Totodată, avocado se folosește în industria cosmetică, se consideră specialitate culinară, se folosește ca ornament, dar și în medicină.
Citeste si: Cele mai bune surse de proteină vegetală, dacă vrei să renunți la produsele de origine animală
Cu ce se mănâncă avocado. 5 idei de preparare și servire
Fructul de avocado este un aliment extrem de sănătos și la mare căutare printre cei care doresc să ducă un stil de viață echilibrat. Avocado conține o mulțime de vitamine: K, C, B5, B6, E, acid folic, potasiu, magneziu, mangan, cupru, fier, zinc și fosfor. Fructul de avocado nu conține colesterol sau sare și este sărac în grăsimi saturate.
Printre beneficiile consumului regulat de avocado se numără: o sursă de antioxidanți importanți pentru sănătatea ochilor, scade nivelul grăsimilor rele din sânge, menține sănătatea inimii, previne apariția osteoporozei, îmbunătățește digestia, ajută la prevenirea apariției depresiei și taie pofta de dulce.
Dacă obișnuiți să consumați avocado doar în salată sau cu ou, trebuie să aflați că fructul de avocado se poate combina foarte bine și cu următoarele alimente:
Citeste si: 7 salate fresh de vară pe care le poți savura în orice moment al zilei
Cu ce se mănâncă avocado. 5 idei de preparare și servire
Vezi cum poți prepara cele mai mai delicioase rețete pe bază de avocado, ca de exemplu, avocado cu ou, salată de avocado și celebrul sos de guacamole.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Taie miezul de avocado și roșia în cubulețe. Pune tigaia pe foc și toarnă o lingură de ulei. După ce s-a încins uleiul, sparge cele două ouă direct în tigaie și amestecă încontinuu. Când sunt aproape gata, adaugă iaurtul sau smântâna și amestecă. La final, adaugă cubulețele de roșii și avocado și mai lasă câteva secunde la foc mic. Condimentează cu sare și piper după gust și rade brânza cheddar deasupra.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Adaugă într-un bol mare spanacul, semințele de dovleac, quinoa, ardeiul gras și miezul de avocado tăiat cubulețe. Într-o tigaie cu ulei încins, adaugă baconul și rumenește-l pe ambele părți. Când este gata, scoate-l pe un servețel de hârtie ca să absoarbă grăsimea. Ouăle le poți servi atât fierte, cât și prăjite, după preferințe.
Împarte salata în patru boluri mai mici, adaugă baconul și câte un ou. Din oțetul de mere și miere prepară un dressing și adaugă-l peste salată.