Curtea Europeană a Drepturilor Omului: „Vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică”

CEDO consideră că imunizarea obligatorie nu constituie o încălcare a dispoziţiilor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului: „Vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică”
Curtea Europeană a Drepturilor Omului: „Vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică”[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Această decizie a fost luată în urma unei sesizări adresată de părinții unor copii din Cehia cărora le-a fost refuzată înscrierea la grădiniță pentru că nu erau imunizați împotriva coronavirusului. Nicolas Hervieu, specialist al CEDO, a subliniat marja de apreciere lăsată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în politica lor de vaccinare.

Citeste si: Florin Cîțu, despre cum vor călători românii prin țară vara aceasta: „Nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”

Decizia vine să întărească posibilitatea unei obligaţii de vaccinare în condiţiile pandemiei actuale de COVID-19. Constatarea unui consens general asupra efectelor benefice ale vaccinării, care nu sunt puse în cauză de efectele secundare inevitabile, atât timp cât există un control ştiinţific strict”. 

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

Imunizarea obligatorie este susținută de autoritățile relevante din Cehia

Conform surselor, Curtea Europeană a Drepturilor Omului sprijină principiul de solidaritate socială care poate justifica să le fie impusă vaccinarea populației. De asemenea, CEDO este de părere că vaccinarea nu constituie o încălcare a dispoziţiilor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, în cazul în care copiii se vor imuniza cu un vaccin nonavalent (împotriva a nouă boli,

printre care difterie, tetanos, poliomielită).

„Politica de vaccinare urmăreşte obiective legitime de protejare a sănătăţii, precum şi a drepturilor celuilalt, prin faptul că îi protejează atât pe cei care primesc vaccinurile respective, cât şi pe cei care nu se pot vaccina din motive medicale”, a mai adăugat CEDO. 

Citeste si: BREAKING NEWS Valeriu Gheorghiță: România continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă

 

Totodată, instanța de la Strasbourg a precizat că interesul superior al copiilor trebuie să primeze în toate deciziile lor. „Neadmiterea copiilor la grădiniţă implică pentru ei pierderea unei ocazii cruciale de dezvoltare a personalităţii”, a fost „vorba de o măsură preventivă mai degrabă decât de una punitivă, ale cărei efecte au fost limitate în timp” .  

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

BREAKING NEWS Valeriu Gheorghiță: România continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă

Românii morți de COVID-19, înmormântați ilegal în saci de plastic?! Ce spune agenția pentru sănătate a Uniunii Europene?

Avertisment îngrijorător! Persoanele sub 30 de ani nu trebuie să se imunizeze cu acest vaccin

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

VESTE ȘOC despre Andreea Marin! Anunțul cumplit venit în TOIUL NOPȚII

DIVORȚUL SECOLULUI în showbiz! Păreau cuplul perfect. Nimeni nu și-a imaginat că EL o îneală cu o bombă sexy

Palma teribilă dată de Ceaușescu Uniunii Sovietice! Cum a sfidat pumnul de fier sovietic. VIDEO

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies