Curtea Europeană a Drepturilor Omului: „Vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică”

CEDO consideră că imunizarea obligatorie nu constituie o încălcare a dispoziţiilor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului: „Vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică”
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Această decizie a fost luată în urma unei sesizări adresată de părinții unor copii din Cehia cărora le-a fost refuzată înscrierea la grădiniță pentru că nu erau imunizați împotriva coronavirusului. Nicolas Hervieu, specialist al CEDO, a subliniat marja de apreciere lăsată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în politica lor de vaccinare.

Citeste si: Florin Cîțu, despre cum vor călători românii prin țară vara aceasta: „Nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”

Decizia vine să întărească posibilitatea unei obligaţii de vaccinare în condiţiile pandemiei actuale de COVID-19. Constatarea unui consens general asupra efectelor benefice ale vaccinării, care nu sunt puse în cauză de efectele secundare inevitabile, atât timp cât există un control ştiinţific strict”. 

Citeste si: Andra s-a săturat de masca de protecție. Artista a spus ce i se întâmplă când o poartă- bzi.ro

Imunizarea obligatorie este susținută de autoritățile relevante din Cehia

Conform surselor, Curtea Europeană a Drepturilor Omului sprijină principiul de solidaritate socială care poate justifica să le fie impusă vaccinarea populației.

De asemenea, CEDO este de părere că vaccinarea nu constituie o încălcare a dispoziţiilor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, în cazul în care copiii se vor imuniza cu un vaccin nonavalent (împotriva a nouă boli, printre care difterie, tetanos, poliomielită).

„Politica de vaccinare urmăreşte obiective legitime de protejare a sănătăţii, precum şi a drepturilor celuilalt, prin faptul că îi protejează atât pe cei care primesc vaccinurile respective, cât şi pe cei care nu se pot vaccina din motive medicale”, a mai adăugat CEDO. 

Citeste si: BREAKING NEWS Valeriu Gheorghiță: România continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă

 

Totodată, instanța de la Strasbourg a precizat că interesul superior al copiilor trebuie să primeze în toate deciziile lor. „Neadmiterea copiilor la grădiniţă implică pentru ei pierderea unei ocazii cruciale de dezvoltare a personalităţii”, a fost „vorba de o măsură preventivă mai degrabă decât de una punitivă, ale cărei efecte au fost limitate în timp” .  

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

BREAKING NEWS Valeriu Gheorghiță: România continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă

Românii morți de COVID-19, înmormântați ilegal în saci de plastic?! Ce spune agenția pentru sănătate a Uniunii Europene?

Avertisment îngrijorător! Persoanele sub 30 de ani nu trebuie să se imunizeze cu acest vaccin

Horoscop Zilnic Marți 20 Aprilie 2021: Gemenii vor reuși să își rezolve o problemă financiară, Scorpionii vor avea parte de o zi foarte bună

Rușii tocmai au anunțat că războiul este inevitabil! Urmează o „baie de sânge” în Ucraina!

Cu cine a fost Denise Rifai căsătorită? Vedeta Kanal D, obligată să spună adevărul

Istoria secretă. LGBT în Evul Mediu și obiceiurile ciudate ale unor domnitori români. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies