Dani Mocanu a fost reclamat pentru că promovează violul în videoclipul "Curwa"! Femeile cer ca manelistul să fie sancţionat, iar melodia să fie retrasă!

De curând, Dani Mocanu a fost reclamat pentru că promovează violul.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere

E clar că Dani Mocanu a fost reclamat pentru că promovează violul. “Centrul Filia, care susține drepturile femeilor și egalitatea de gen, a reclamat, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD),  piesa „Curwa”, a lui Dani Mocanu.”, a dezvăluit vice.com. Piesa „consolidează atitudini misogine și legitimează o cultură a violului și violenței îndreptate împotriva femeilor prin versurile sale și prin videoclipul realizat”, se arată în reclamație. ONG-ul dorește ca faptele de discriminare să fie constatate în spațiul public, manelistul să fie sancționat și melodia să fie retrasă. (vezi cum s-a îmbogăţit Nicolae Guţă după ce a cântat pe vapor)

Citeste si: Jador, replică SENZAŢIONALĂ pentru Dani Mocanu după ce acesta l-a jignit! "Îl aştept" Începe războiul? EXCLUSIV!

Citeste si: Cel mai mare regret al lui Dani Mocanu! ”Nu ştiu ce m-a ţinut pe loc”

Citeste si: Cum arată vila de şmecher a lui Tzanka Uraganul! Gardurile, draperiile şi canapelele sunt suflate cu aur!

Dani Mocanu a fost reclamat pentru că promovează violul: "Să nu îi dai valoare decât ca la un câine" 

Clipul începe cu Dani care se vaită că și-a rupt BMW-ul pe drumurile de țară, când și-a luat femeia și a dus-o la oraș, unde „s-a haladit curvă”. Apoi o tratează ca pe un obiect toată piesa, comparând-o cu o mașină lovită, pe care el a tunat-o, și cu un câine. Iar ca să fie clar și din imagini, o ține în lanț, în timp ce ea stă spășită în genunchi, la picioarele lui. În același clip, o altă femeie primește un șut în fund de la iubitul ei. „O curvă dacă-ți iei, ține-o în locul ei/N-o lăsa să gândească, pune-i stop la idei/Să nu îi dai valoare decât ca la un câine/N-o duce la restaurant, ține-o acasă pe pâine.”, sunt câteva din versurile melodiei.

fara descriere

Dani Mocanu a fost reclamat pentru că promovează violul: "Normalizează atitudinile misogine"  

Nu mai e un secret că Dani Mocanu a fost reclamat pentru că promovează violul. „Ipostazele în care sunt portretizate femeile sunt ofensatoare și degradante, de vulnerabilitate, de supunere și acceptare (...) sunt deosebit de periculoase, îndeosebi prin muzică, deoarece normalizează atitudinile misogine și discursul urii împotriva femeilor”, se arată în reclamația Filia. „Curwa” nu este singura piesă a artistului în care femeia este tratată ca un obiect sau în care artistul promovează o cultură a violului. În melodia „Șmecher cu parfum de damă”, femeia este folosită ca insultă, pentru a caracteriza un interlop turnător: „Mi-ai făcut rău, m-ai pus sub cheie/Cumpără-ți haine de femeie/Nu ești bărbat, esti panaramă/Un șmecher cu parfum de damă.”

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate