Decizie de ultima oră! Elevii vor purta masca de protecție la orele de sport în sală

Ministrul Sănătății nu este de acord cu desfășurarea orelor de sport în sală fără mască de protecție.

Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Ministrul Sănătății nu este de acord cu desfășurarea orelor de sport în sală fără mască de protecție. Decizia vine după ce Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a propus ca orele de sport din sală să se desfășoare fără mască de protecție. 

Elevii vor purta mască de protecție la orele de sport

În continuare, Ministerul a subliniat faptul că o parte dintre țări au sistat complet orele de educație fizică, dar și că elevii din școlile speciale nu ar trebui să revină fizic la orele de curs.

- “O parte dintre țări au sistat complet orele de educație fizică;

- În timpul efortului fizic transmiterea este accentuată;

- Având în vedere că în școlile speciale sunt copii cu multiple comorbidități, cu un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală, considerăm necesară respectarea în continuare a scenariilor care țin cont de incidența fiecărei localități și în cazul unităților de învățământ pentru copii cu nevoi speciale.

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

- Plus că 1 copil bolnav fără mască pentru el și pentru colegi – cadru didactic la ora de sport înseamnă închiderea clasei/ claselor dacă orele de educație fizică se organizează în comun.

- Această măsură ar zădărnici efortul susținut de a purta masca în timpul celorlalte activități școlare”, potrivit  Edupedu.ro.

Citeste si: Elevă de 17 ani, trimisă acasă de profesoară pe motiv că era îmbrăcată indecent! Stai să vezi ce purta în partea de jos!

În urmă cu doar câteva săptămâni, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, cerea ministrului Sănătății să analizeze mai bine situația actuală în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii de protecție în orele de educație fizică. 

Decizie de ultima oră! Elevii vor purta masca de protecție la orele de sport în sală

„Există multiple recomandări, diferă de la stat la stat, precum obligativitatea purtării măștii de la vestiar către locul unde se desfășoară ora de sport și înapoi și există recomandări pentru a se evita jocurile de echipă care presupun interacțiuni, există recomandări care spun că atunci când este posibil, orele de educație fizică să se deruleze în exterior.

Citeste si: Mai mulți elevi de clasa a II-a sunt terorizați de învățător! Incredibil ce limbaj folosește cadrul didactic: "Te ia mama dracului…"

Avem de gând să preluăm toate aceste recomandări, spre exemplu, atunci când este posibil- sigur, acum nu este, din cauza condițiilor climatice-, să derulăm toate orele de educație fizică în exteriorul clădirilor, dar per total, practic, nu există state europene care să oblige la purtarea măștii pe parcursul orelor de sport”, spunea Cîmpeanu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Strigăt de ajutor la 112. Un băiețel și-a salvat mama de bătăile tatălui

Consiliul Național al Elevilor, declarații despre prezența fizică la școală în scenariul roșu

O nouă lovitură pentru industria HORECA! Restaurantele și barurile se închid din nou în mai multe localități din Ilfov

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Horoscop, 12 aprilie, luni. Zodia care nu trebuie să vândă sau să cumpere: Evită să-ți faci noi prieteni!

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Kremlinul face anunțul așteptat de toată lumea. E vorba de războiul din Ucraina

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies