Detalii neștiute din intimitatea Elenei Ceaușescu! Motivul pentru care a fost poreclită „Păsărica”

Elena Ceușescu, detalii mai puțin cunoscute din viața ei. De ce era poreclită „Păsărica”?

elena ceausescu
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Nicolae și Elena Ceaușescu sunt două personaje extrem de controversate din istoria României. În perioada în care liderul statului era Nicolae Ceaușescu, soția lui ar fi luat parte la foarte multe decizii care au schimbat țara. Viața și copilăria Elenei Ceauşescu sunt detalii mai puțin cunoscute de popor.

Viața ei este în cotninuare un mister, în contextul în care multe informații au fost cenzurate de ppartidul comunist. Nu se cunoaște data la care s-a născut, fiind undeva între anii 1916 şi 1919, în satul Petreşti, judeţul Dâmboviţa. Ea a fost exevutată alături de soțul ei, chiar la 40 de km de locul în care s-a născut.

Cunoscută drept Lenuța în satul ei natal, Elena Neacușescu provenea dintr-o familie de țărani, care aveau patru hectare de pământ. Tatăl viitoarei politicianei se numea Nae, iar mama Alexandrina. El era cunoscut drept „Briceag”, deoarece a încercat să câștige bani prin vâncarea de bcricege, cuie, ace sau diferite obiecte gospodărești de la vremea respectivă. Lenuța era cunoscută în sat după porecla „Păsărică”, după ce s-ar fi aflat că nu obișnuia să poarte lenjerie intimă.

„După Revoluţie, au ieşit la iveală, însă, câteva zvonuri din partea locului, care păreau să i se potrivească.

Era subţire şi înaltă. Iar în sat, i se spunea «Păsărica». Şi asta fiindcă nu obişnuia să poarte chiloţi”, a declarat Edward Behr, în lucrarea „Kiss the Hand You Cannot Bite”.

Citeste si: Mirela Vaida, din nou în pericol. Agresoarea ei umblă liberă pe străzi și atacă alți oameni- bzi.ro

elena ceausescu
Elena și Nicolae Ceaușescu

Cum se comporta Elena Ceaușescu cu femeile care îi făceau curățenie în casă

Elena Ceaușescu era extrem de dură cu femeile de srviciu din Palatul Primăverii. Fosta viceprim-ministru a României era extrem de exigentă cu femeile care făceau curat și chiar încerca să le facă munca mult mai grea. Cei care au lucrat în preajma Elenei Ceaușescu în perioada respectivă își aduc aminte cât de exigentă era soția lui Nicolaeu Ceaușescu când venea vorba de curățenie. 

Citeste si: A fost descoperită filmoteca dictatorului! Nicolae Ceaușescu se uita la filme pentru adulți

„Femeile de serviciu erau, pur și simplu, terorizate de Elena Ceaușescu, aceasta făcând tot posibilul pentru a se asigura că munca este dusă la îndeplinire în cele mai bune condiții și… fără scăpări. De exemplu, băga frunze sub covor să vadă dacă face curat”, a mărturisit Dumitru Burlan, fostul ofițer de securitate al soților Ceaușescu. Citește mai multe AICI.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum au făcut avere părinții lui Irinel Columbeanu, pe vremea lui Ceaușescu! Meseria mamei sale, Georgeta Columbeanu, ținută ascunsă mult timp

Declararații halucinante în presa italiană, despre relația dintre Nadia Comăneci și Nicu Ceaușescu: „Torturi de tot felul şi trabucuri stinse pe carnea ei”

Valentin Ceaușescu a practicat karate peste 15 ani și are centura neagră! Fiul lui Nicolae și Elena Ceaușescu s-a antrenat în Palatul Primăverii, reședința părinților săi, cu un...

Horoscop Zilnic Joi 13 Mai 2021: Se anunță o perioadă bună din punct de vedere energetic și prosperă

Calendar Ortodox 13 mai 2021. Una dintre cele mai mari sfinte ale Bisericii. Te apără de viclenia duşmanilor

Surpriza anului! Țiriac se însoară din nou! I-a dat deja inelul: viitoare soție este și ea super celebră

Istoria secretă. Adevărul despre bomba atomică a lui Nicolae Ceaușescu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies