DIICOT cere ajutorul FBI pentru a stabili ADN-ul Luizei Melencu. Mama fetei a acceptat procedurile

DIICOT a anunțat că a transmis o cerere în SUA pentru a efectua o expertiză genetică a ADN-ului Luizei Melencu.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

DIICOT a cerut ajutorul FBI-ului deoarece în România nu sunt laboratoare specializate care să efectueze astfel de analize genetice pe fragmentele osoase care i-ar aparține Luizei Menelcu. Pentru expertiza genetică a oaselor găsite la lizieră este nevoie de o analiză de tip cromozomial și una de tip mitocondrial.

Citeste si: Bătrână paralizată și imobilizată la pat, chemată la „Comisie”: „Și morții sunt deplasabili”

Citeste si: Stefania a fost ucisă de sora ei mai mare pentru că era mai frumoasă decât ea! Criminala i-a scos ochii, i-a tăiat urechile și a înjunghiat-o de 189 de ori

Citeste si: O tânără însărcinată a mers la clinică pentru un control de rutină, dar medicul i-a făcut avort, din greșeală. Cum a fost posibilă o asemenea faptă

DIICOT cere ajutorul FBI pentru a stabili ADN-ul Luizei Melencu, România nu dispune de aparatură performantă pentru astfel de analize genetice 

Analiza mitocondrială nu poate fi făcută nicăieri în România, Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” efectuând doar analiza genetică de tip cromozomial, informează DIICOT.

Pentru realizarea expertizei au fost puse la dispoziție fragmente osoase despre care Gheorghe Dincă a spus că ar aparține Luizei Melencu. 

fara descriere

Cererea către FBI  a fost trimisă de Ministerul Justiției. 

"Prin aceeaşi comisie rogatorie, s-a solicitat asistenţa specialiştilor din cadrul F.B.I. în vederea stabilirii profilului psihologic/comportamental al inculpatului Dincă Gheorghe. Precizăm faptul că, în cauză nu există date sau indicii care să conducă la ipoteza implicării în vreun fel a vreunui cetăţean american în activităţile ce formează obiectul dosarului de urmărire penală, iar efectuarea unei comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii este motivată exclusiv de înalta specializare a F.B.I. în materia analizelor şi expertizelor în cauze de acest gen”, explică procurorii, conform Mediafax. 

Inițial, Monica Melencu, mama Luizei, a refuzat această procedură, deoarece bănuia că procurorii încearcă să închidă cât mai repede cazul. Femeia era de părere că oamenii legii ar vrea să "planteze" noile probe în oasele găsite la lizieră, pentru a declara cazul Luizei ca fiind soluționat.

„Mi s-au mai luat o dată probe, în urmă cu o lună şi jumătate. Eu ştiu că aceste probe biologice se pun undeva şi se păstrează. Ce au făcut cu probele date de mine până acum? De ce vor noi probe, încearcă să închidă cazul?", a declarat, pentru Mediafax, Monica Melencu.

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate