Gogosile se prajesc apoi, pe ambele parti, in ulei incins. Cand s-au rumenit si sunt gata, se scot pe un servetel de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei. Se presara cu zahar pudra. Gogosile de post cu miere sunt gustoase si calde, si reci.
Gogosi de post cu miere
Gogosi cu miere si iaurt
Daca nu vrei sa pregatesti gogosi de post, iti prezentam o reteta cu iaurt.
300 g iaurt mai gras 2 ouă 25 g drojdie proaspata 1 linguriţă cu praf de copt 250 g făină sare zahăr miere scorţişoară
Mod de preparare:
Bate ouăle cu un praf de sare. Desfă drojdia cu o linguriţă de zahăr, încorporează iaurtul şi ouăle.
Adaugă făina cernută şi amestecată cu praful de copt şi omogenizează. Pune mult ulei la încins într-un ceaun sau într-un wok. Ia cu linguriţa din compoziţia de gogoşele şi pune în uleiul înfierbântat.