Gogosi de post cu miere. Reteta de post de gogosi cu miere

Reteta de post de gogosi cu miere. Cum se pregateste desertul delicios ca la bunica acasa.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Gogosi de post cu miere
Gogosi de post cu miere


In articol:

Gogosile de post cu miere imi amintesc mereu de desertul gustos si pufos pe care il facea bunica.

Cum se pregatesc gogosile cu miere de post

Ingrediente:

600 grame faina
3 linguri miere
1 cub drojdie proaspata
1 lingurita coaja rasa de lamaie
150 ml apa calduta
sare

Gogosi de post cu miere
Gogosi de post cu miere

Mod de preparare:

Intr-un vas amesteci mierea cu apa calduta, drojdia proaspata, coaja de lamaie si praful de sare. Incorporezi treptat faina.

Lasa aluatul la dospit, intr-un loc caldut, aproximativ 40 de minute, pana cand isi dubleaza volumul.

Citeste si: Pepe, mesaj codat pentru Raluca Pastramă? Ce i-a transmis fostei soții - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Dupa ce a crescut, aluatul se intinde pe masa intr-o foaie de aproximativ un centimetru grosime.

Tai gogosile cu o forma rotunda (spre exemplu un pahar) si le lasi sa se odihneasca si sa creasca timp de aproximativ 30 de minute.

Citeste si: Cum să faci maia. Rețeta simplă pentru drojdie naturală

Gogosile se prajesc apoi, pe ambele parti, in ulei incins. Cand s-au rumenit si sunt gata, se scot pe un servetel de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei. Se presara cu zahar pudra. Gogosile de post cu miere sunt gustoase si calde, si reci.

Gogosi de post cu miere
Gogosi de post cu miere

Gogosi cu miere si iaurt

Daca nu vrei sa pregatesti gogosi de post, iti prezentam o reteta cu iaurt.

Citeste si: Baclava cu nucă. Ți se topește în gură

Citeste si: Gogoși de post. Rețeta care le face pufoase și gustoase, fără lapte și ouă

Citeste si: Rețeta pentru cele mai pufoase clătite. Secretul: un strop de bere!

Ingrediente:

300 g iaurt mai gras
2 ouă
25 g drojdie proaspata
1 linguriţă cu praf de copt
250 g făină
sare
zahăr
miere
scorţişoară

Mod de preparare:

Bate ouăle cu un praf de sare. Desfă drojdia cu o linguriţă de zahăr, încorporează iaurtul şi ouăle.

Adaugă făina cernută şi amestecată cu praful de copt şi omogenizează. Pune mult ulei la încins într-un ceaun sau într-un wok. Ia cu linguriţa din compoziţia de gogoşele şi pune în uleiul înfierbântat.

Citeste si: Chiftelute din linte. Reteta de post ieftina si cu preparate la indemana

Lasă-le doar cât să devină aurii. Scoate-le într-un castron, pune deasupra miere şi, după preferinţă, cerne scorţişoară.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată ce i-a propus Pepe Ralucăi, pentru a îngropa securea războiului!

MEDICAMENTUL celebru pe care îl vor extrem de mulți români! Abia s-a lansat, iar cozile sunt uriașe

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Salată de "boeuf". Rețeta cu maioneză de post

Chiftele de post cu cartofi si orez. Reteta de post de chiftele de cartofi si orez

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies