Iarnă 2019. Urmează cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani

Iarnă 2019. Meteorologii vin cu vești proaste în ceea ce privește starea vremii. Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie urmează cea mai grea iarnă din ultimul secol.

Distribuie pe:

Iarnă 2019. Urmează cea mai grea iarnă din ultima vreme

ANM vine cu vești proaste în privința lunilor care urmează. România are parte de cea mai grea iarnă din ultimul secol. Efectele încălzirii globare încep să-și facă apariția, iar anotimpurile oferă cu totul alte temperaturi decât am fost obișnuiți până acum.

Citeste si: Avertizare meteo: Zilele următoare se instalează iarna în România

Citeste si: Numerologie 2020. Previziuni în funcție de numărul personal

Citeste si: Horoscop 2019-2020. Zodii care vor avea o iarnă de vis

Iarnă 2019. Vremea în țară

Cu toate că în luna noiembrie temperaturile au fost mult peste normalul perioadei, în zilele ce urmează vom avea parte de o răcire accentuată a vremii. Iarnă 2019 . Un val de aer rece se abate asupra țării noastre, în următoarele zile, temperaturile preconizate fiind de 2-3 grade Celsius în Moldova și de 5-6 grade în Muntenia.

Iarnă 2019. Urmează cea mai grea iarnă din ultima vreme

Iarnă 2019. Vremea la munte

În zona de munte, temperaturile coboară sub 0 grade Celsius. Mai mult decât atât, sunt anunțate ploi, lapoviță și ninsoare. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie susțin că iarna își intră în drepturi la jumătatea lunii decembrie. Această iarna – conform previziunilor – ar putea să fie una foarte grea.

Iarnă 2019. Potrivit ANM, nu lipsesc în acest an episoadele de ploaie îngheţată. România a fost lovită și anul trecut de acest fenomen extrem, mii de maşini fiind avariate de copacii doborâţi sub greutatea gheţii. Iarna se poate prelungi până în lunile martie și aprilie, avertizează specialiștii ANM.

Citeste si: Val polar în România: ”Nu putem exclude episoadele cu fenomene severe, ger, viscol, căderi masive de zăpadă”

Citeste si: Dieta de iarnă. Cum să slăbești sănătos în sezonul rece

Iarnă 2019. Urmează cea mai grea iarnă din ultima vreme

 

Cauciucuri de iarnă. Cât timp mai ai la dispoziție pentru a-ți schimba cauciucurile

Legea spune că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, dar pentru a preveni orice situație neplăcută ai putea să treci la cauciucurile de iarnă odată cu debutul sezonului rece.

"Legea cauciucurilor de iarnă a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei care circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă", transmite Poliția.

Citeste si: Ora de iarnă 2019! Cum ne afectează fizic și nu numai trecerea la ora de iarnă

Citeste si: Meteo România: în ce lună vin ninsorile în țară

Citeste si: Meteo România. Ninsori, ploi, vânt și temperaturi scăzute în toate regiunile

"Este sanctionata conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante", se mai arată în comunicatul Poliției Române.

Cauciucuri de iarnă. Cât este amenda pentru nerespectarea legii

Atunci când șoferii nu își echipează în mod corespunzător vehiculul pentru condițiile meteo, adică să treacă de la cauciucurile de vară la cele de iarnă, riscă o amenda care poate ajunge până la 2.900 de lei.

"Un set de 4 cauciucuri pentru iarnă, poate ajunge la aproximativ 1000 de lei, dacă ne rezumăm la dimensiunile R15-R16. Partea interesantă este că amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei fără ca acesta să fie „încălțat” cu anvelopele potrivite se sancționează cu amendă între 1.305 și 2.900 de lei. Cum crezi că ieși mai câștigat? Vă zicem noi… cauciucuri de iarnă și nici nu rămâi înțepenit în zăpadă", au scris reprezentații Poliției Române pe pagina de Facebook.

 

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate