
kanald.ro
Stiri
Pregateste-ti acasa falafel, nu prajit in ulei, ci facut in cuptor!
Ingrediente pentru 12 bucati:
200 de grame de naut uscat
1 ceapa
4 catei de usturoi
1 mana de patrunjel sau coriandru
2 lingurite de seminte de coriandru macinate
2 lingurite de seminte de chimen macinate
sare si piper
1 lingurita de praf de copt
2 linguri de faina integrala
ulei de masline
Pentru sosul tahini:
2 linguri de tahini (pasta de susan)
2 linguri de iaurt
apa
sare
Preparare:
Inainte cu o zi de a face falafelul, lasa nautul la inmuiat cel putin opt ore. Daca ti se pare ca nu este suficient de moale, il mai poti fierbe inca 30 de minute – o ora.
Cand te apuci, scurge nautul. Preincalzeste cuptorul la 250 de grade.
Toaca mare ceapa si usturoiul. Spala patrunjelul/coridandrul. Pune-le pe toate intr-un blender si pulseaza. Adauga coriandrul si chimenul uscat si sare si piper dupa gust. Adauga faina si praful de copt in blender si mai pulseaza cateva secunde pana cand obtii un amesteca omogen.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare