Klaus Iohannis, anunț important despre vaccinarea anti-Covid: „Până în vară putem scăpa probabil de această pandemie”

Klaus Iohannis a vorbit despre etapele în care vaccinarea va avea loc în România.

Autor: Carmen Nicoleta

In articol:

Președintele României Klaus Iohannis a vorbit în urmă cu puțin timp despre campania de vaccinare anti-coronavirus. Prima tranșă de doze de vaccin va fi de 10.000 și va putea fi utilizată de 5.000 de persoane. Campania de vaccinare va începe imediat după ziua de Crăciun.

Șeful statului a amintit că în prima etapă se vor vaccina cadrele medicale, după care urmează personalul esențial, iar cetățenii din luna aprilie a anului viitor.

Klaus Iohannis a amintit că vaccinarea este voluntară, însă o recomandă tuturor, deoarece sunt „foarte bune, sigure și eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene”. Șeful statului s-a arătat pozitiv că o mobilizare a populației cu privire la vaccinare  ar însemna că pandemia de coronavirus ar trebui să dispară vara viitoare.

„Vom intra imediat după Crăciun în campania de vaccinare cu o primă tranșă de 10.000 de doze. În prima etapă, va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul esențial, iar în martie – aprilie populația generală. Vaccinarea este voluntară, dar o recomand tuturor, fiindcă este singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate foarte bune, sigure și eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene.

Dacă ne mobilizăm și ne vaccinăm, până în vară putem scăpa probabil de această pandemie. Până atunci însă trebuie să avem mare grijă și să respectăm restricțiile! Măsurile în vigoare s-au dovedit corecte și rămân obligatorii și de Crăciun, și de Anul Nou. Este interesul fiecărui român să le respecte pentru ca el, copilul sau părintele lui să nu ajungă în spital. De aceea, în timpul sărbătorilor, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia!”, este mesajul transmis de Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

coronavirus
Prima tranșă de vaccinuri anti-Covid va ajunge în câteva zile în România

Nelu Tătaru, despre centrele de vaccinare împotriva coronavirusului. Unde vor fi ele localizate

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit despre campania de vaccinare din Capitală. Centrele cele mai mari vor fi amplasate la Romexpo și la Arena Națională.

( Citeste si: Anunțul făcut de Nelu Tătaru: România primește 600.000 de doze de vaccin anti-COVID)

„În București vor fi 32 de centre de vaccinare. La început ne gândim la varianta unor centre de vaccinare mai mari. Ne gândim la Romexpo sau Arena Națională unde vor fi mai multe cabinete de vaccinare. Deci un centru cu mai multe cabinete, un centru obișnuit, are între 4 și 6 cabinete. Preconizăm ca într-un centru mare cum este Arena Națională să fie în jur de 50 de cabinete de vaccinare, fiecare cabinet fiind deservit de doi asistenți medicali care vor face acel vaccin, cu zone de așteptare, unde se dă acel chestionar, se obține un consimțământ informat. Medicul verifică bolile, verifică posibila stare alergică, iar apoi va mai fi o altă zonă post-vaccinare, unde cel căruia i s-a administrat de vaccin rămâne 15 minute pentru a putea fi supravegheat și evaluat să nu avem evenimente sau simptomatologie negativă”, a declarat Nelu Tătaru. Citește mai multe AICI.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies