Marcel Vela a făcut anunțul! Se vor da amenzi și după data de 15 mai. Ce se întâmplă cu declarația pe proprie răspundere?

Marcel Vela a revenit cu precizări referitoare la data de 15 mai. Ministrul de Interne a spus că s-a găsit o metodă legală prin care românii vor putea fi sancționați dacă încalcă deciziile din Starea de Alertă.

Marcel Vela a făcut anunțul! Se vor da amenzi și după data de 15 mai. Ce se întâmplă cu declarația pe proprie răspundere?
Autor: O.N.

In articol:

Marcel Vela a făcut anunțul! Se vor da amenzi și după data de 15 mai. Ce se întâmplă cu declarația pe proprie răspundere?
vela

Marcel Vela a declarat, la Digi24, după decizia CCR privind amenzile din timpul stării de urgență, ca a fost găsită o soluție legală, astfel încât, după data de 15 mai, românii să poată fi sancționați dacă încalcă deciziile din Starea de Alertă.

„Toate regulile vor avea variante de sancțiuni”

"Toate regulile vor avea si variante de sanctiuni in baza unor legi care sanctioneaza nerespectarea decizilor. Vom avea metode ca cei care fac gesturi reprobabil, discutabile, sa fie sanctionati intr-o firma sau alta conform legii”, a declarat Marcel Vela.

Operatorii economici, în general, de exemplu cei care vor avea peste 50 de angajaţi vor fi obligaţi ca să-şi decaleze activitatea, programul astfel încât să fie o presiune cât mai mică pe transportul public în comun. Ca să dau un exemplu, dacă aveţi 60 de angajaţi, 20 să înceapă programul la 7, 20 la 8 şi 20 la 9 dimineaţa, ceea ce înseamnă o reducere a presiunii pe transportul public în comun cu două treimi.

Citeste si: Tulburător! Ana Pal a vorbit despre banii primiți pentru a-și ajuta frații. ”Nu am luat nici măcar un leu pentru mine. Le-am cumpărat pamperși și le-am reparat casa”

Citeste si: „Când îmi dădea o palmă, vedeam stele verzi și îmi țiuia timpanul.” Oana Roman, despre întâmplările chinuitoare din copilărie- kfetele.ro

Citeste si: A trecut un an de la moartea lui Răzvan Ciobanu! Declarațiile care au răsturnat totul despre accident

Citeste si: Băiatul Nicoletei Guță face și el afaceri cu mașini second hand: ”Ofer două mașini pe una!” FOTO

În altă ordine de idei, vor fi obligaţi să se doteze cu termometre digitale, astfel încât să poată verfiica temperatura corpului angajaţilor sau cumpărătorilor la magazine, saloanele de înfrumuseţare să se doteze cu tot ceea ce ţine de dezinfecţie, de curăţenie, de programarea clienţilor, toate condiţiile pe care noi le-am anunţat încă de acum câteva zile, iar odată cu afişarea lor fiecare om care este interesat, care doreşte să afle aceste condiţii să poată lua act de ele şi să putem să le implementăm cu succes", a detaliat el.

Românii pot părăsi localitatea de domiciliu doar în anumite condiții

În ceea ce privește părăsirea localitatății de domiciliu, Vela a declarat: 

"Pot părăsi localitatea în anumite condiţii, condiţii pe care le vor respecta, pentru că ele vor fi implementate într-o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Săptămâna viitoare vom anunţa în mod oficial dacă va fi nevoie sau nu va fi nevoie de declaraţia pe propria răspundere şi dacă va fi nevoie doar în ce condiţii", a menţionat el.

Vela a explicat că după ce hotărârea CNSSU va fi publicată în Monitorul Oficial, regulile vor avea şi "variante de sancţiune dacă nu vor fi respectate, în baza unor legi care sancţionează nerespectarea deciziilor CNSSU".

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un nou caz Alexandra Măceșanu, la Pitești! Alexandru Cumpănașu intervine: ”Au răpit-o. Am numărul mașinii”

Declarație șoc a Ralucăi de la Puterea dragostei despre Emy de la Survivor România! ”Îl place pe Iancu, dar nu va face pasul către el, îi este teamă de un refuz!” EXCLUSIV

Drama trăită de Lidia Buble în copilărie. A fost bătută: „Mi s-a întâmplat de multe ori să...”

Cât vor costa biletele de avion după 15 mai? Răspunsul comisarului european pentru Transporturi

Veste cumplită despre Gabriela CRISTEA! Anunțul momentului despre celebra prezentatoare TV. ESTE ȘOC TOTAL

„Am avut multe momente de cotitură." Adriana Bahmuțeanu a povestit despre cel mai tragic moment pe care l-a trăit

Budinca lui Noe. Cum se prepară cel mai vechi desert din lume

Drama trăită de Lidia Buble în copilărie. A fost bătută: „Mi s-a întâmplat de multe ori să...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies