Maria, cea mai tânără victimă a Covid-19 din Republica Moldova! A murit la doar 23 de ani: "Un plămân îi clocotea"

Maria Șevcenco, în vârstă de 23 de ani, a devenit cea mai tânără victimă a coronavirusului din Republica Moldova. Reprezentanții ministerului Sănătății susțin că situația ei este "ieșită din comun și va fi investigată de medicina legală".

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Maria, cea mai tânără victimă a Covid-19 din Republica Moldova
Maria, cea mai tânără victimă a Covid-19 din Republica Moldova


In articol:

Maria a fost internată la Spitalul Clinic Bălți, luni seară, pe data de 27 aprilie, murind a doua zi.

Medicii susțin că fata a murit de COVID-19, deși familia spune că tânăra nu avea simptome de infectare cu noul coronavirus.

Șefa direcției pentru asistența medicală primară la ministerul Sănătății a declarat că tânăra lucra la o benzinărie și urmează ca toate persoanele cu care victima a intrat în contact se fie monitorizare.

"Din datele pe care le-am obținut în procesul de evaluare a acestui caz am constatat că persoana respectivă nu s-a adresat la instituția medicală pe parcursul perioadei până la internare. Din spusele rudelor la care ea a venit cu o zi înainte de internare, pacienta a primit tratament în condiții de ambulator de sine stătător.

Tânăra a fost internată, însă a decedat până la 24 de ore de la internare. Este un caz de medicină legală, astfel va fi expertizat", a declarat Tatiana Zatâc, potrivit jurnal.md.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Părinții susțin că medicii sunt de vină pentru moartea Mariei

Miercuri, 29 aprilie, Maria Șevcenco a fost înmormântată, într-un sicriu închis.

Părinții Mariei nu cred că aceasta ar fi fost infectată cu noul coronavirus. Mai mult decât atât, ei dau vina pe incopetența medicilor, susținând că, de fapt, Maria a murit de insuficiență renală.

"A murit de insuficiență renală, nu COVID-19. Ea nu avea simptome. Avea probleme cu rinichii, îndura, i se umflau picioarele, a fost primul semnal. Medicii ne-au spus, că, peste două zile, fiica va reveni acasă. În scurt timp, ne-au spus că a murit. Copilul meu era sănătos, ea doar avea nevoie de ajutor medical calificat", a declarat Vasile Lungu, tatăl fetei, potrivit agora.md.

Citeste si: Dr Adina Alberts, anunț despre starea de sănătate a lui Horia Moculescu! "A fost testat pentru COVID-19. A fost o noapte de foc"

Citeste si: Adevaratul motiv pentru care Ciprian Marica a deschis usa camerei de hotel cand era cu amanta! Acum s-a aflat

Citeste si: Raed Arafat a fost chemat în fața judecătorilor! Șeful DSU a fost obligat să își plătească factura la gaze! Vezi când s-a întâmplat totul!

"Am înțeles că, de trei zile, pacienta nu putea să se urineze, semn că avea insuficiență renală severă la domiciliu. Ea a fost internată imediat în secția de reanimare și terapie intensivă, unde i-au fost aplicate absolut toate procedurile pentru resuscitare și pentru a-i salva viața", a declarat vicedirectorul Spitalului Clinic Bălți, Ala Condrea.

Raisa Cotos, medic de urgență, susține că tânăra prezenta și semne de afecțiune respriratorii pronunțate.

"Starea pacientei era critică. A fost adusă cu ambulanța. Prezenta dispnee pronunțată. Am colectat analizele necesare, s-a efectuat radiologia. Un plămân clocotea efectiv. Ea mi-a spus că din copilărie are patologie renală, iar la medic nu se adresa", a spus medicul urgentist.

Maria a fost confirmată cu coronavirus după deces

Maria a fost testată la COVID-19, iar rezultatele au fost pozitive, venind după ce pacienta a decedat.

Potrivit jurnal.md, Maria este cea mai tânără victimă din Republica Moldova a noului coronavirus.

Urmatorul articol
Citește și:

Avem voie să părăsim județul, orașul, localitatea? Aici ai răspunsul

Ce avem voie și ce nu după 15 mai? Ce a stabilit președintele Iohannis?!

Bianca de la Puterea dragostei, declarații neașteptate: "Sper să fie ultima gală pentru mine"

Dr Adina Alberts, anunț despre starea de sănătate a lui Horia Moculescu! "A fost testat pentru COVID-19. A fost o noapte de foc"

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies